RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe Anfield-utbygging

Foto: Paul Ellis (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ny stadion eller ingenting, sier bystyret i Liverpool.

New England Sports Venture (NESV) blir sannsynligvis Liverpool FCs nye eiere. Og det amerikanske selskapet, med milliardæren John W. Henry i spissen, ønskes velkommen av fansen.

Ett ønske ser de imidlertid ikke ut til å ville innfri med det første: Nytt stadion.

I stedet ønsker de nye eierne å oppgradere gamle og ærverdige, men også lille og slitne, Anfield. NESV har gode erfaringer med tilsvarende opprusting av Fenway Park, hjemmebanen til baseballaget Boston Red Sox, som selskapet også eier.

Vil ha nytt stadion
Det er imidlertid ikke bare fansen som ønsker seg ny hjemmebane. Også bystyret er klar på at utbygging av Anfield er en dårlig løsning.

- Jeg vil fraråde dem å videreutvikle Anfield og oppmuntre dem til å holde seg til planene som allerede foreligger. Det er den beste løsningen for alle, både klubben og byen, sier byråd Joe Anderson til The Guardian.

Ifølge avisen skal de nye eierne i forhandlingene med Liverpool ha forpliktet seg til å iverksette et stadionprosjekt, og planene går ut på å bygge et stadion med en kapasitet på 60.000 tilskuere ved Stanley Park.

Å oppgradere Anfield til en slik tilskuerkapasitet, vil være en svært omfattende prosess, ettersom anlegget ligger midt i et boligområde.

Viktig for byutviklingen
Bystyret har dessuten stilt seg bak en utbygging på offentlig eiendom ved Stanley Park fordi de ønsker å realisere byggeprosjektet Anfield Plaza der dagens stadion ligger.

Til tross for uklarheter rundt stadionframtiden, er byråd Anderson meget tilfreds med at Tom Hicks og George Gillett er på vei ut av Liverpool FC. Han omtaler det som en stor lettelse.

- Jeg har fått en forståelse av at NESV er villige til å møte meg ved første anledning i forbindelse med overtakelsen. Det vil jeg også oppfordre dem til å gjøre, slik at jeg får mulighet til å vite nøyaktig hvilke intensjoner de har, for et nytt stadion er et nøkkelelement i den framtidige utviklingen av Nord-Liverpool, sier Joe Anderson.

PS. Oppkjøpet av Liverpool skal opp til rettslig behandling kommende uke, ettersom Hicks og Gillett hevder styrevedtaket om salg er ugyldig.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere