*Nettavisen* Sport.

Vil ta opp arven etter Liv Grete

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Ann Kristin Flatland har planer om å ta opp arven etter selveste Liv Grete Skjelbreid Poiree i skiskytter-sirkuset. Hun satser for fullt mot Torino-OL neste år.

06.03.05 15:40

22-åringen fra Sogn deltar i sitt første VM i østerrikse Hochfilzen. Hun legger ikke skjul på at det er en uvant opplevelse.

- Jeg synes det er veldig uvant med all oppmerksomheten og lignende. Alt er så mye større enn det jeg er vandt til. Men jeg får bare ta det hele som en læring for resten av karrieren, smiler den sjarmerende ungjenta til TV 2 Nettavisen.

Skuffende jaktstart
Flatland ble nummer 22 på sprinten, men måtte etter søndagens jaktstart se sitt navn forsvinne nedover på resultatlistene. Hun ble til slutt nummer 37, 4.07,6 bak gulljenta Disl. Totalt ble det fire bom på Flatland.

- Jeg er ikke helt fornøyd med løpet. Det var fine forhold, men jeg gikk dessverre ikke fort nok i sporet, oppsummerer Ann Kristin Flatland.

Men Flatland ser fremover. Målet hennes er å bli god nok til å kunne markere seg i Torino-OL allerede neste år.

- Jeg håper jo på å bli så god at jeg kan bli med til Torino, og levere brukbare resultater der. Jeg har store ambisjoner med skiskyting, sier den ambisiøse ungjenta.

Liv Grete er forbildet
Liv Grete Skjelbreid Poiree har betydd mye for Vik-løperen. 30 år gamle Skjelbreid Poiree har en lang rekke VM-medaljer og OL medaljer å vise til i løpet av sin karriere.

- Liv Grete er selvsagt et forbilde for oss yngre utøvere. Hun er absolutt noe å se opp til. Målet mitt er å bli like god som henne en gang i fremtiden, slår Flatland bestemt fast.

- Men før det, får jeg si som jeg har lært av de mer meritterte løperne på laget: Jeg tar et løp om gangen, så får vi se hvordan det går, legger hun til, og smiler bredt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.