*Nettavisen* Sport.

Vil ta over for Bjørgen

Foto: (foto: scanpix)

6. plassen i sprinten var en aldri så liten revansj for Ella Gjømle. Nå vil hun overta Marit Bjørgens plass på tremila.

23.02.06 11:38

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): På lagsprinten i forrige uke ble Ella Gjømle syndebukk da hun ikke klarte å henge med teten på sin siste etappe. Derfor var andreplass i B-finalen i den individuelle sprinten en opptur.

- Jeg er fornøyd med dagen. Det ble litt kluss i semifinalen, men jeg hevet meg til B-finalen, sier Gjømle, som ble beste norske jente på en dag da Marit Bjørgen nok en gang møtte veggen.

Nå har Bjørgen bestemt seg for å reise hjem. Dermed er det en ledig plass på laget til fredagens avsluttende langrennsdistanse for jentene, tremil fellesstart i fristil.

Fornøyd med Ella
- Jeg går, jeg, hvis jeg blir tatt ut, smiler Gjømle, som innrømmer at hun hadde det tungt etter lagsprintfiaskoen.

- Det har vært veldig spesielle dager. Jeg var langt nede etter det som skjedde. Men jeg har prøvd å tenke positivt, forklarer telemarksjenta.

Etter sprinten vanket det også skryt fra trener Svein Tore Samdal.

- Jeg er fornøyd med Ella. Hun har vært på pallen tidligere i vinter, men hun har også vært et stykke nede på lista. Sjetteplass er omtrent det jeg mener vi kunne forvente, sier Samdal.

Bjørgen reiser hjem
Han bekrefter at Marit Bjørgen kommer til å reise hjem, og at det dermed blir en tremilsåpning for Ella Gjømle.

- Helsemessig er det ikke lurt å sende Marit ut på ei tremil nå. Derfor reiser hun hjem. Det hun trenger nå, er å komme seg ned i lavlandet for å få trent skikkelig. Det har ikke vært ideelt for Marit å være i høyden etter sykdommen. Det tar for lang tid å restituere seg på 1600 meter, derfor har hun ikke kunnet trene hardt nok mellom løpene her, forklarer Samdal.

Kan vinne verdenscupen
Han har imidlertid ikke gitt opp håpet om at Bjørgen raskt kan finne tilbake til storformen.

- Marit kan være tilbake i toppen allerede senere i vinter.

- Kan hun vinne verdenscupen sammenlagt?

- Ja, det kan hun.

Bjørgen leder i øyeblikket verdenscupen med 645 poeng, 29 poeng foran Julia Tsjepalova som også har hatt et tungt OL. OL-rennene teller ikke i verdenscupen i langrenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.