Vil ta tilbake sprinttronen

Foto: AFP/Scanpix

Asafa Powell er revansjelysten.

23.02.09 18:20

Få har vel glemt hvem som vant 100-meteren i fjorårets OL. Gulløpet til Usain Bolt var så vanvittig sterkt, at en hel idrettsverden ikke kunne gjøre annet enn å glise sammen med den nye sprintkongen.

Derimot er det lettere å glemme hvilken plassering den gamle sprintkongen endte på. Asafa Powells femteplass levde ikke opp til forventningene, og jamaicaneren var detronisert en gang for alle.

Jobber knallhardt
Men Powell håper selv å kunne ta tilbake tronen. Lynhurtige Usain Bolt skal få smake Powells revansjelyst den kommende sesongen.

- Jeg jobber hardt for å komme tilbake til toppen. Jeg jobber med alt, inkludert psykologer, for å være best mulig forberedt på alle områder, sier Asafa Powell ifølge Det internasjonale friidrettsforbundets nettside.

Etter flere dårlige løp i mesterskap, er det nettopp den mentale biten mange mener Powell må forbedre. Samtidig slet Powell med flere typer skader i OL-sesongen, noe som helt klart svekket ham før den svært så etterlengtede gullduellen på 100-meteren i OL.

- Vi har sirklet oss inn på flere problemområder, og håper han skal fremstå enda sterkere i den kommende sesongen. Mye gjelder forventninger, og samtidig hvordan han takler det å løpe under et stort press, sier Powell-trener Stephen Francis.

Åpner med «langdistanse»
Powell kom da også grusomt tilbake etter den skuffende 5.-plassen i OL. Først med en knusende sisteetappe på stafetten, hvor han sikret jamaicansk gull på 4x100-meter. 2. september senket han attpåtil sin personlige rekord til 9.72; hvilket bare var – og fortsatt er – tre hundredeler bak Bolts utrolige verdensrekord. Og nå skal Powell slå nedenfra.

- Det er mye lettere å være nest best. Det gir meg motivasjon og noe å jobbe mot. Jeg skal være klar når tiden kommer, sier Powell.

I disse dager er jamaicaneren på plass i Sydney, Australia. Jamaicanske vane tro, skal sprint-Powell bryne seg på en 400-meter i sesongdebuten. Og allerede der kan Powell få den første pekepinnen om hvordan styrkeforholdet er målt mot Usain Bolt. Unggutten har nemlig løpt 400-meteren på sterke 45.54 i år – et godt stykke foran Powells personlige rekord på 47.17.

Powell er likevel mer utpreget sprinter enn sin landsmann, og skal nok få det tungt med å slå Bolts tid. Uansett er Powell forberedt på én ting:

- Dette blir vondt, smiler Powell før konkurransen.

Men smerten skal hjelpe han til å nå det viktigste målet: Å gjenerobre tronen som verdens aller raskeste mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.