RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tilbake i verdenscup

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Martin Johnsrud Sundby går for verdenscupbillett under BUL-sprinten i Trysil kommende helg.

Landslagsløperen sliter med uregelmessig hjerterytme, noe som har skapt problemer under oppkjøringen til årets sesong. Johnsrud Sundby måtte blant annet stå over høydeoppholdet i Val Senales.

Under verdenscupåpningen på Sjusjøen forrige helg gikk 27-åringen inn til en solid 13. plass på 15 kilometer skøyting – og beviste at formen er god.

Ny sjanse
Får Røa-gutten like gode svar under BUL-sprinten, bør det bli nye sjanser i verdenscupen om kort tid.

- Jeg gleder meg. Etter verdenscuprennene på Sjusjøen har jeg fått trent godt uten problemer. Målet er å gå meg inn på verdenscuplaget til Davos og Rogla, sier Johnsrud Sundby til skiforbundet.no.

Kommende helg står sprintrenn i Düsseldorf på verdenscup-programmet. Neste helg er det klassisk 30-kilometer i Davos – og helga før jul er det 15-kilometer i samme stilart i slovenske Rogla.

De to sistnevnte distansene bør passe Johnsrud Sundby godt.

Langrennssjef Vidar Løfshus ser at landslagsløperen mangler konkurransetrening.

- For Martins del handler det om å få gjennomført konkurranse igjen. Martin beviste på Sjusjøen at han holder et høyt nivå, selv om han blant annet ikke fikk vært med på høydeoppholdet i Val Senales, sier han.

Northug på samling
Johnsrud Sundby får riktignok ikke selskap av de største norske stjernene på Beitostølen. Petter Northug jr., Marit Bjørgen, Therese Johaug og flere andre allroundere reiser fredag på samling til Pontresina i Sveits.

Løsfshus mener i så måte at BUL-sprinten er en fin anledning til å vise seg fram for de nest beste.

- Det er veldig bra at de nest beste får konkurrert. De har ventet lenge på dette. Løperne trenger å få vist seg fram til representasjonsoppgaver senere i vinter. Fram til jul vil vi riktignok fortsette å prioritere landslagsløperne til verdenscup, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere