*Nettavisen* Sport.

Vil tilbake på verdens beste lag

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Tom Hilde har fått klar beskjed av sine landslagskolleger: – Du skal komme tilbake på verdens beste hopplag.

17.01.12 14:28

Oslo (NTB): Hilde er tilbake i lett trening etter det stygge fallet under hoppuken i Oberstdorf 30. desember.

- De andre har jo lovet meg at jeg skal komme tilbake på verdens beste landslag. Akkurat nå ser det jo ganske lovende ut, sa Hilde på Toppidrettssenteret tirsdag.

Så langt i sesongen har Østerrike ved trekløveret Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer og Thomas Morgenstern som vanlig dominert, men de norske hopperne med Anders Bardal i spissen har for alvor begynt å nærme seg. Bardal vant det siste verdenscuprennet i Kulm søndag.

- Jeg satt klistret foran skjermen og fikk med meg alt som skjedde under skiflygingen som var i helgen. Selv trener jeg hver dag som om jeg skulle kunne hoppet igjen i morgen, sier Hilde, som fikk konstatert et brudd i den åttende ryggvirvelen etter fallet i Oberstdorf.

Han gikk rett på «trynet» da han landet på 131,5 meter. Fallet betegnet han selv om en fotballspiller som brenner en straffe og samtidig brekker ryggen. Det gode humøret hjelper han gjennom hverdagen.

- Mentalt vil jeg heller ikke slite, fordi fallet var kun min egen feil. Sulten etter å hoppe er større en noen gang, men om det blir før eller etter VM i Vikersund, vet jeg ikke, sier 24-åringen.

Vikersund for tidlig
Landslagstrener Alexander Stöckl håper Hilde kan være klar til verdenscupavslutningen i Planica om to måneder.

- Vikersund blir for tidlig, men hvis alt går som det skal framover, kan det være snakk om Planica, sier Stöckl.

- Jeg må nærmest holde ham igjen. Om et par uker skal han gjennom en ny sjekk for å se hvordan det går med skaden, men allerede nå vil han få flere øvelser, sier landslagstreneren.

Tirsdag kjørte Hilde igjennom øvelsene han «får lov» til å utføre. Det var 20 minutters oppvarming på sykkel, så uttøyninger før han gikk løs på spenst. Han hoppet opp på en ca. 80 cm høy kasse. Vanligvis ligger listen mye høyere for landslagsgutta som lett spretter over 1,60 i stille høyde.

Han avsluttet den times lage treningsøkten med et rullebrett for å simulere sittestilling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Johannes Eisele

Får sykepenger
- Jeg har ingen smerter i ryggen, så det går bra. Da gror bruddet bedre, sier Hilde.

Etter fallet har ikke Hilde fått noen sykepenger av Nav. Derfor kunne han tirsdag skrive under en sponsoravtale med ICA som sikrer ham lønn under skadeoppholdet.

- Av det gode som det har kommet ut av dette, er at jeg har fått en avtale med ICA som sikrer meg sykepenger. Også har jeg lært at jeg kanskje må ha tyngden litt lenger bakpå når man lander i nysnø, sier Hilde. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.