Gå til sidens hovedinnhold

- Vil treffe sykkelsporten som en tsunami

Italiensk storavis spår flere tøffe dopingavsløringer i sykkelsporten.

Lance Armstrong-saken er ikke engang ferdig fordøyd før varsellampene på nytt blinker for sykkelsporten.

Ifølge storavisen Gazzetta dello Sport er italienske myndigheter i ferd med å nøste opp i nettverket til den fryktede dopinglegen Michele Ferrari.

Siden 2002 har det vært forbudt for syklister å bruke legen, som i USADA-dokumentet ble belyst som Armstrongs personlige dopinglege.

En blodpose fra seieren
Men det skal ifølge avisen ikke ha holdt griske juksemakere unna. Ryttere som Denis Mensjov og Michele Scarponi skal være involvert. Sistnevnte skal ha blitt avlyttet av politiet mens han hadde en dopingsamtale med Ferrari.

- Jeg kunne vunnet giroen, skal Scarponi ha sagt i 2010 etter å ha blitt nummer fire.

- Om du hadde hatt en (blod)pose hadde du hatt en sjanse, svarte Ferrari.

Den italienske toppsyklisten gikk bort og vant giroen året etter (Contador ble strøket fra listen etter dopingdommen), men har lenge hevdet at han ikke har vært involvert med den utestengte Ferrari.

Fredag endret han på de uttalelsene, da han kom med en pressemelding.

- I september 2010 tok jeg på eget initiativ en test som strakk seg over to dager, hvor Ferrari var til stede, skriver klatrekongen.

Et lukrativt dopingnettverk
Sant eller ikke, Scarponi risikerer uansett utestengelse for sin involvering med legen, men den kommende dopingsaken strekker seg langt bredere enn til de to toppsyklistene.

Hele dopingringen rundt Ferrari skal inkludere en rekke lag og ryttere, og pengebeløpet involvert skal være på svimlende 217 millioner kroner.

Ferrari skal ha blitt brukt som treningsveileder og dopinglanger, i tillegg til at han skal ha tilbudt tips om hvordan å unngå å teste positivt og rettslig hjelp til de som skulle teste positivt.

Avisen karakteriserer det hele som et endeløst svart hull med informasjon, og at saken vil ramme sykkelsporten som en tsunami.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene