*Nettavisen* Sport.

Vil utestenge alle kenyanske friidrettsutøvere

KAN UTESTENGES: David Rudisha er regjerende OL- og VM-mester på 800 meter, og har verdensrekorden på samme distanse. Dersom WADA får det som de vil, må Rudisha og hans landsmenn følge de neste friidrettsmesterskapene fra tribuneplass. Foto: Olivier Morin (AFP)

Mener kenyanerne feier dopingavsløringer under teppet.

Den siste tiden har det kenyanske friidrettslandslaget vært i hardt vær, etter at en rekke av landets utøvere er blitt tatt for dopingbruk.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT kan så mange som 35 kenyanske løpere være avslørt for dopingmisbruk de siste årene.

Men ikke alt har kommet frem i lyset.

Etter at den tyske radiokanalen ARD og den britiske avisen Sunday Times fikk tilgang til 12.000 prøver fra 5.000 utøvere tidligere i høst, anklages personer i kenyansk idrett for å ha forsøkt å feie resultater fra positive dopingtester under teppet.

Nå er Verdens Antidopingbyrå (WADA) lei av situasjonen, og truer med å stenge hele det kenyanske friidrettslandslaget ute fra konkurranse i fire år, skriver svenske Aftonbladet.

- Det er ikke lenger bare en trussel. WADA mener at Kenya feier dopingproblemet under teppet. Om ikke friidrettsforbundet og regjeringen tar tak i spørsmålet, får vi store problemer. Så ille er det, sier talsmann for Kenyas olympiske komité, Kipchoge Keino, til TT, ifølge Aftonbladet.

Han undres hvorfor Kenya ikke har utestengt Joyce Zakary og Francisca Koki, to løpere som ble tatt for doping under VM i Beijing i august.

Kenya toppet medaljestatistikken i mesterskapet i Kina.

Zakary og Koki er de eneste kenyanerne som ble tatt for doping under Beijing-VM, men ifølge TT kan altså så mange som 35 kenyanske friidrettsutøvere ha testet positivt på dopingtester de siste årene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.