Vil utestenge Di Luca på livstid

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Tidligere Giro d’Italia-vinner erklært uønsket i sykkelsporten.

14.10.13 15:19

Den italienske, olympiske komité har nå behandlet den tidligere Danilo Di Lucas brudd mot dopingbestemmelsene, og falt ned på at han skal utestenges på livstid.

Les kjennelsen her!

Det har sammenheng med at han nå mottar sin tredje sanksjon for brudd mot antidopingbestemmelsene. Sanksjonen er identisk med den sjefsanklager Tammaro Miaello i CONI innstilte på før helgen.

Danilo Di Luca har i årevis levd i sykkelsportens skyggeside.

Italienske seriedoper
I 2009 ble han tatt med buksene nede, da det ble gjort kjent at han brukte CERA i Giro d’Italia – rittet han vant to år i forveien. Han unnslapp en toårig karantene etter å ha samarbeidet med myndighetene, og var tilbake på sykkelen i oktober 2010.

I 2007 ble han utestengt i tre måneder for å ha benyttet den omstridte legen Carlo Santuccione som en del av «Oil for Drugs»-etterforskningen.

I løpet av karrieren har det også blitt triumfer under Amstel Gold Race, Giro di Lombardia, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Men 37-åringen vil bli husket for kontroversene.

Kastet ut av giroen - igjen
Den 29. april i år testet han positivt for EPO. Det var uka før giroen startet, og da nyheten ble kjent den 24. mai, var det igjen det italienske etapperittet som ble svertet.

Di Luca hadde da karret seg til den 18.-etappen av rittet, før han igjen forlot giroen i skam.

Nå vil rytteren forhåpentligvis aldri bli tillatt å stille opp i et offisielt sykkelritt igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: sykling

Mest lest på Sport

Annonsebilag