Gå til sidens hovedinnhold

Vil utfordre Cancellara

Edvald Boasson Hagen hentet han med to minutter, men Reidar Borgersen er fortsatt lysten på å prøve seg i verdensmesterskapet.

PORSGRUNN (procycling.no): Den tidligere skøyteløperen Reidar Borgersen ble fjorårets norske sykkelkomet da hans temposølv førte han inn i sykkellaget Joker Merida og VM-diskusjonen foran mesterskapet i Geelong.

Å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i temporitt i København er noe Borgersen håper å gjøre i løpet av sin første hele sesong i Joker-laget. Norgesmesterskapet på tempo er et av rittene hvor mannen fra Krokstadelva burde overbevise.

Torsdagens fem mil lange prøvelse i Porsgrunn endte med andreplass for Borgersen. Som i fjor tok Edvald Boasson Hagen (Team Sky) hjem seieren foran Joker Merida-rytteren.

Fjorårets differanse på 52 sekunder ble i år to minutter og ett sekund. Borgersen ble innhentet av gutten fra Rudsbygdhelt på slutten.

Les også: - Det er ikke jeg som tar ut laget

- Det var ikke mye jeg kunne gjøre
- Plutselig kom bilene forbi meg og da skjønte jeg at Edvald var nærheten, han hadde satt opp trøkket. Med ti kilometer igjen prøvde jeg å gire opp enda litt til slik at han ikke skulle ta meg, men så kom han forbi og da var det ikke mye å gjøre, forteller Borgersen til procycling.no etter rittet.

Borgersen var den rytteren som gjennom hele løpet var nærmest Boasson Hagen. Lorents Ola Aasvold (Plussbank Cervélo) kjempet en hard kamp med Vegard Stake Laengen (Joker Merida) om bronsen, men ingen av de to kunne mål seg med Borgersen. Aasvold sikret til slutt bronsen.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

- Edvald holdt høy klasse
Reidar Borgersen endte altså over to minutter bak Boasson Hagen, som i Critérium du Dauphiné bare ble slått av Tony Martin og Bradley Wiggins i et 42,5 kilometer langt temporitt. Team Sky-rytteren har overbevist på tempo gjennom hele sesongen, med pallplasser i det nevnte franske etapperittet og Bayern Rundfahrt.

- Hvordan tror du dette hadde holdt i et internasjonaltselskap?

- Det er vanskelig å si, jeg har egentlig ikke peiling.Men jeg vet i hvert fall at Edvald holdt veldig høy klasse, det skulle ikke forundre meg om han hadde enda litt til på lager. Internasjonalt vet jeg ikke hvordan jeg er, men jeg er fornøyd med min egen gjennomføring, sier Borgersen.

Knut Anders Fostervold hadde en lignende karriere. Den tidligere Molde og Grimsby-spilleren tok medalje i tempo-NM fire år og på rad og fikk prøve seg i verdensmesterskapet ved to anledninger, uten å oppnå store resultater.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Tester seg i september
31-åringen skal sammen med sitt Joker Merida teste segselv i internasjonale temporitt senere i år.

- Jeg kjører noen internasjonale temporitt i september, med Joker Merida. Der tror jeg at jeg får veldig bra matching. Så får jeg se hvordan jeg ligger an på litt forskjellige distanser, men jeg mener jeg er best på femti kilometer. Jeg skulle ønske det var noen flere slike tempoer, sier mannen med NM-gull på både 5000 og 10 000 meter på skøyter.

Om Borgersen får prøve seg eller ikke vet vi ikke ennå, men landslagssjef Steffen Kjærgård har uttalt at det er interessant å sende ryttere til verdensmesterskapet på tempo.

- Jeg vil ta en vurdering på det. Jeg må få se nøye på prestasjonen hans før jeg kommenterer det utad, forteller Kjærgaard til procycling.no.

- Det hadde vært veldig moro å få prøve seg i København,innrømmer Borgersen.

PS! Følg med på procycling.no i løpet av helgen for den beste dekningen av årets sykkel-NM!

Les også: Edvald knuste alle

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken