*Nettavisen* Sport.

Vil utfordre Gilbert

Foto: JOSE JORDAN (scanpix)

Daniel Martin sikter seg inn mot Adrenner-klassikerne og VM neste sesong.

Irske Daniel Martin har lenge vært et stort talent.

Han har kjørt for Garmin de fire siste sesongene, og har hatt stadig utvikling. I fjor vant han Polen rundt, noe han nesten gjentok i år, men Peter Sagan stjal seieren takket være bonussekunder på siste etappe.

Les mer:Sagan snappet sammenlagtseieren

Iren vant i tillegg en etappeseier i Vuelta a España, hvor han ble nummer 13 sammenlagt. Han avsluttet sesongen med en strålende andreplass i Lombardiet rundt.

25-åringen, som er nevøen til Stephen Roche, har flere ganger vist at hans styrke er i motbakker, spesielt når de blir litt kortere og bratte. Det betyr at Ardenne-klassikerne passer han godt, og det er også et mål neste sesong. Han håper også å få kjøre sin første Tour de France i karrieren.

- Jeg vil konsentrere meg på Ardennene, men det andre store målet er å komme på Tour de France-laget. Jeg vet i alle fall at jeg er aktuell, med tanke på mine prestasjoner, sier Martin til VeloNation.

- Jeg har åpenbart vist at jeg kan prestere i treukersritt. Jeg dro til vueltaen for å bevise for meg selv og laget at jeg faktisk kan prestere over tre uker. Jeg har nå vist at jeg er god nok til å gjøre noe under Tour de France, mener Garmin-rytteren.

Garmin-laget var nylig på samling i USA, men der var ikke Martin. Han var nemlig i Daryl Impeys bryllup i Sør-Afrika, men han tenkte trolig ikke bare på bryllupet. Det er noe helt annet han ikke får ut av hodet.

- VM passer meg godt. Jeg klarer ikke å få det ut av hodet. Det er også et fint mål, for å holde meg gående hele sesongen.

VM neste år passerer Cauberg, kjent fra Amstel Gold Race, et par kilometer før mål. Dermed burde løypen passe ryttere som satser mot Amstel Gold Race, noe Daniel Martin så absolutt gjør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.