RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utnytte Boonen

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Niki Terpstra ser fram til å danne tospann med Tom Boonen i klassikerne.

Siden Niki Terpstra (26) ble profesjonell i 2007 har han syklet for Team Milram. Dessverre må det siste tyske storlaget legge inn årene etter 2010-sesongen, da de ikke har klart å skaffe ny sponsor.

Det betyr at Niki Terpstra skal sykle for et nytt lag, og det har vært kjent i en god stund at det blir belgiske Quick Step. Terpstra gleder seg til sin nye utfordring.

- Quick Step har alltid hatt et sterkt lag til brosteinsklassikerne. Det var nøkkelen for meg. Hvor ofte har ikke Lefevere (sportssjef. journ anm.) vunnet Flandern eller Roubaix? forteller Terpstra til velonation.com.

- Laget overlever i måneder bare for de to rittene. Jeg vil kjenne på den erfaringen.

Niki mot alle
Nederlandske Terpstra har hatt en jevn progresjon siden han ble proff. I 2010 vant han blant annet det nederlandske mesterskapet, og var solo på den siste kilometeren i VM. Spesielt seieren på hjemmebane var spesiell.

Rabobank stiller alltid som favoritter, og gjør stort sett som de vil i det nederlandske mesterskapet, rett og slett fordi de er så mange. Men Terpstra holdt unna for alle i oransje, og kunne dermed krones som vinner.

Vil utnytte Boonen
Stijn Devolder har forlatt Quick Step til fordel for Vacansoleil. Det medfører at Terpstra vil gå inn i hans rolle i laget, som løytnant. Det er noe unggutten håper å kunne utnytte.

- Forhåpentligvis kan jeg utnytte Tom, slik som Stiijn Devolder alt har gjort. Tom er nummer en, og jeg vil kjøre ræva av meg for han ni av ti ganger, men kanskje er det min tur den tiende gangen.

Rykker Quick Step ned?
I kjølvannet av regelendringene for Pro Tour-lag, står Quick Step i fare for å miste plassen blant de 18 store. Laget er plassert blant de 20 beste, men ikke blant de 15 beste som lettest får innpass på sykkelsportens toppnivå.

Laget er nå avhengig av at lagets økonomiske, etiske og administrative rammer holder et høyt nivå. Teamsjef Patrick Lefevere tar situasjonen med fatning.

- Jeg tar UCIs opplysninger til etterretning. Nå kan vi bare vente, sier han ifølge feltet.dk.

Uansett føles det nok rart for Quick Step å nå være lillebror i Belgia. Erkerivalen Omega Pharma-Lotto er ett av bare fire lag som har fått innvilget lisens på det øverste nivået.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere