RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utnytte Chelsea-krisen

Foto: David Howarth (PA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen har ingen planer om å la Chelsea få muligheten til rette opp skuta.

ANB: Én fattig seier på de ni siste kampene i ligaen har nærmest sendt Chelsea ut av årets tittelkamp i den engelske eliteserien. Den regjerende ligamesteren har ni poeng opp til serieleder Manchester United – i tillegg til at sistnevnte har én kamp til gode.

At Chelsea-manager Carlo Ancelotti er under tøft press, er ikke å overdrive. 0-1 mot tabelljumbo Wolverhampton sist var spesielt tungt å svelge på Stamford Bridge.

Lørdag kan imidlertid italieneren skaffe seg en sårt tiltreng pustepause dersom Morten Gamst Pedersen og Blackburn må reise tomhendte hjem fra London.

Kan bli tøft
Den norske landslagsvingen har imidlertid helt andre planer. Han vil utnytte Chelsea-krisen maksimalt.

– For vår del passer det utmerket å møte dem nå. De har vært ganske svake i serien i det siste, og forhåpentligvis har de ikke fått rettet på det ennå, skriver Gamsten på sin nettblogg.

Han vet samtidig at oppgaven i London kan bli tøff – dersom hjemmelaget gis anledning til å få skuta på rett kjøl.

– Chelsea er et av verdens beste lag, og på en god dag kan de slå alle. Derfor er det viktig at vi prøver å hindre dem i å komme i gang med spillet sitt, fastslår Gamst Pedersen.

Blandet navn
Blackburn tar på sin side med seg godt med selvtillit til oppgjøret på Stamford Bridge. Liverpool ble slått 3-1 i forrige ligakamp – og forrige helg ble Petter Vaagan Moens og Queens Park Rangers ekspedert ut av FA-cupen.

Samtidig har det skjedd ting på trenerfronten på Ewood Park. Danske John «Faxe» Jensen ble denne uka ansatt som assistenttrener, og torsdag hadde Gamst & co. sin første trening med mannen som av mange huskes best for scoringen mot Tyskland i EM-finalen i 1992.

Gamst Pedersen er positiv til «Faxe».

– Jensen har mange gode kvaliteter som jeg tror vi kan dra nytte av, han er fotballfaglig sterk og har stå-på-vilje, fastslår vadsøværingen – som likevel noterte seg at nykommeren trøblet litt i sitt første møte med spillerstallen.

– Han rotet en del med navnene på spillerne i dag, men det er vel normalt når man ikke kjenner så mange. Regner med det går i orden ganske snart.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere