Vil utsette gullfesten

Foto: Greg Wood (AFP)

Manchester United kan innkassere ligagullet mot Blackburn, men Morten Gamst Pedersen har helt andre planer.

14.05.11 12:23

Vadsøværingen og hans lagkamerater har nemlig en helt annen agenda foran dagens oppgjør på Ewood Park. Blackburn trenger poeng for å berge plassen i årets engelske eliteserie, og kan med tap havne meget utsatt til foran siste serierunde.

Gamst Pedersen innser at et gulljagende United-mannskap ikke er noen ønskemotstander, men finner samtidig håp i tidligere møter med de store.

- Det blir en vanskelig kamp, men vi har gjort bra mot de store lagene på hjemmebane denne sesongen. Forhåpentligvis går det bra mot Manchester United også, sier landslagsvingen til Sky Sports.

- Jeg gleder meg til kampen, det er alltid morsomt å spille oppgjør som dette, tilføyer han.

Bør ha poeng
Blackburn har fem lag bak seg på tabellen foran helgens serierunde, men bare tre små poeng skiller ned til nestjumbo Wigan. Bedre blir ikke situasjonen av at mange av nedrykksrivalene synes å høyst overkommelig motstander denne helgen.

Gamst Pedersen understreker imidlertid at man i Blackburn må fokusere på seg selv – og oppgaven som venter på Ewood Park lørdag ettermiddag.

Kanskje kan finnmarkingen igjen være med å skape trøbbel for et United-mannskap som tangerer Liverpools 19. ligagull dersom man også i år går til topps.

- Jeg spilte en av mine beste kamper mot dem, og jeg har ikke noe i mot å gjenta det, men vi må gå på banen som et lag, sier Gamsten.

Var United-fan
I 2005 tegnet han seg på scoringslista da Blackburn slo Manchester United på Old Trafford.

- Det er alltid et godt minne, og folk minner meg stadig på det. Det var et stort øyeblikk for meg, sier 29-åringen.

Ekstra spesielt var målet fordi Gamst Pedersen som liten fulgte litt ekstra godt med nettopp United.

- Jeg var litt United-fan da jeg var yngre. Jeg fulgte alltid lagene som hadde norske spillere, men faren min var United-tilhenger og de var nok mitt førstevalg også, innrømmer han.

Landslagsprofilen er mektig imponert over det de røde leverer hver eneste sesong.

- Manchester United er utrolige. Andre lag er kanskje bedre på papiret, spiller for spiller, men laget Manchester United er det beste i verden, sier han. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.