RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil verdsettes som Northug og Bjørgen

Foto: Stonehand Promotions
Sist oppdatert:
- Under Ski-VM sto folk i Nordmarka, spiste appelsiner og ante ingenting om hva Andreas presterte.

Andreas Evensen er igjen klar for å gå inn i ringen og skal lørdag kjempe mot iren Willie Casey om den internasjonale tittelen i fjærvekt i World Boxing Association (WBA).

Trønderen fikk det enkelt i sin forrige kamp mot Julio Buitrago. 26-åringen fra Nicaragua så ut til å være fornøyd med pengene han fikk for kampen og var ikke spesielt interessert i å bokse.

Det blir nok neppe problemet mot Willie Casey, som har vunnet ni av sine fjorten kamper på knockout. Han står kun med ett tap i løpet av sin karriere.

Frykter ikke knockoutmaskin
Evensens manager Helge Wærøy er klar på at det blir en tøff kamp, men har stor tro på sin elev.

- Man vet aldri hva som skjer i en proffring. Det kan oppstå kutt og annet drit, men jeg har alltid tro på at vi skal vinne, sier Wærøy til Nettavisen.

Selv om iren har en imponerende statistikk med ni knockouts på fjorten kamper, frykter ikke Wærøy at Evensen skal lide samme skjebne. Heller ikke det faktum at motstanderen er skjevhendt bekymrer treneren.

- For å si det sånn, så tror jeg ikke han er sterkere enn Ricky Burns (skotten Evensen møtte i sin forrige tittelkamp, red.anm.). Vi har fått med en skjevhendt bokser på sparringa, og det har gått veldig bra. Vi er godt forberedt.

- Kan ikke møte slaktoffer
Wærøy karakteriserer Evensens forrige motstander som en feiging, men han vet at det er noe annet som venter i Frederikshavn lørdag.

- Vi kan ikke bare bokse mot slaktoffer og tannløse østeuropeere. Nå er Andreas i verdenstoppen og da må vi møte folk som er i verdensklasse. Skulle det gå til helvete, så får vi bare dra hjem og trene mer.

- Hvis folk skal promotere sporten og få folk til å se på dette, må vi ta sjanser. Vi tar sjanser får å nå toppen, og det er jeg stolt av, sier Wærøy.

Treneren har en drøm om at boksing skal bli en anerkjent idrett i Norge på lik linje med skiskyting, langrenn og fotball. Han er klar over at det er en tøff kamp.

- Mens nordmenn sto i Nordmarka og spiste appelsiner og heiet fra Northug og Bjørgen, gikk Andreas kamp i Finland og slo ut en bulgarer. Det var det ingen som fikk med seg. Vi var nær å få til en tittelkamp, men det skar seg, sier han og understreker at han har den største respekt for de norske langrennsutøverne.

Må vente på gangen
Evensen og Wærøy har kjempet hardt for å komme i den posisjonen de står i dag. I motsetning til mange andre norske proffboksere de senere årene, har de stått på egne ben, og det er ikke før de siste årene at de har fått en stor promotor å jobbe med.

- Vi har gått opp noen stier i Norge, som har vært tøffe. Jeg er ganske stolt over det vi har fått til. Når man kommer fra Norge, hvor proffboksing ikke er lovlig, må man stå på gangen og vente til man blir invitert inn. Vi har ikke fått noe gratis.

Wærøy understreker at han har stor respekt for lørdagens motstander og vil ikke komme med et tips om hvordan lørdagens kamp vil ende.

- Vår herre har gitt meg mange gaver, men synsk, det er jeg ikke.

Kampen kan du se på Viasat 4 fra 19.30 lørdag.

Her kan du se videointervju med Evensen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere