*Nettavisen* Sport.

Vil vinne for klubblegende

Foto: Nick Potts / Pa Photos

Bolton er i ferd med å gjøre det stort i FA-cupen og vil bruke det til å hedre klubbens største legende.

BIRMINGHAM - BOLTON 2-3: Boltons manager Owen Coyle sa før lørdagens FA-cupduell mot Birmingham at den beste måten å hedre klubblegenden Nat Lofthouse på, vil være å vinne FA-cupen. Lofthouse døde tidligere i år.

Det er fagre ord fra Coyle.

Men Bolton har ikke vunnet et anerkjent trofé siden 1958, da nettopp Nat Lofthouse scoret begge målene i 2-0-seieren mot Manchester United i FA-cupfinalen.

Forrykende kamp
Lørdag sørget Bolton for at det fortsatt er mulig, da Birmingham ble slått 3-2 i en forrykende kvartfinalekamp på St. Andrew's.

Bortelaget tok ledelsen tre ganger, men mistet den de to første gangene. Johan Elmander satte inn 0-1, Cameron Jerome utlignet til 1-1 for Birmingham, Kevin Davies scoret 1-2 og Kevin Phillips utlignet til 2-2.

Kevin Davies brukte all sin spenst og all sin styrke på å vinne luftduellen med Jean Beausejour da et innlegg fant ham i Birmingham-feltet like før full tid, og spissveteranen lyktes.

Frispark mot Davies? Godt mulig. Men dommeren lot det gå.

Davies stanget ballen fram til Chung-Yong Lee, som headet inn seiersmålet for Bolton.

Målmaskin
Nå er klubben bare ett skritt unna sin første FA-cupfinale siden Lofthouse-dobbelen mot United i 1958.

- Alle vet hvor trist alle var da Nat døde. Jeg tror det er viktig at vi husker alle de gode tingene han gjorde, ikke bare for fotballklubben, men for lokalmiljøet, sier Coyle ifølge The Independent.

Nat Lofthouse scoret 255 ligakamper på 452 kamper for Bolton Wanderers.

- Det vil være vidunderlig å klare det (å hedre Lofthouse, red. anm), men vi vet at det er hindringer i veien. Vi skal likevel gjøre alt vi kan, sier Coyle.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag