RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vinne giroen for tredje gang

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Ivan Basso ser ingen problemer med den danske Giro d`Italia-starten.

Ivan Basso har som kjent vunnet Giro d`Italia to ganger. Begge triumfene har kommet etter utenlandske Giro d`Italia-starter.

Den første kom da giroen startet i Seraing, Belgia (2006). I fjor var det Amsterdam, Nederland, som var verten for åpningen av treukersrittet.

I 2012 vil han satse mot en ny Giro d`Italia. Da vil Herning, Danmark, være startby.

- Målet mitt er å vinne giroen for tredje gang. 2012-utgaven passer meg bra, og jeg har faktisk vunnet begge mine sammenlagtseirer med start i utlandet, forteller han via ivanbassoofficial.blogfree.net.

Skuffende tour
Det er ventet at målgangen på Passo dello Stelvio (2757 meter over havet) vil være nøkkelpunktet i neste års giro.

- De siste fire kilometerne er vi over 2200 meter, og da får man nesten ikke puste. Hvis man møter veggen der, så mister man giroen, spår veteranen.

Årets sesong var en liten skuffelse for Ivan Basso, selv om viste glimt til gammel storhet ved enkelte anledninger, deriblant seirene i Giro di Padania og GP di Lugano, i tillegg til fjerdeplassene i både Il Lombardia og Tirreno-Adriatico.

Men når man satser alt mot Tour de France, og man ikke lyktes helt, kan man naturligvis ikke si seg fornøyd.

- Når du kun fokuserer på ett mål, i mitt tilfelle touren, og du ikke innfrir, så er man skuffet.

Basso avsluttet i Paris med åttendeplass, over syv minutter bak vinneren Cadel Evans. Han legger mye av skylden på ulykken som oppsto da trente ved vulkanen Etna, på Sicilia, i mai.

Les også: Tour de France-favoritt til sykehus

Nevromuskulære problemer
- Vanligvis gjennomfører jeg 30000-40000 høydemeter per måned. Men i mai, på grunn av ulykken på Etna som medførte 12 dager hvile, fikk jeg bare 16000.

33-åringen (34 om få uker) fullførte sesongen med stil. Det som bekymrer ham er en skade, som oppsto i forbindelse med velten i mai, som ennå ikke vil slippe taket.

- Under fysisk anstrengelse kjenner jeg fremdeles noen stikk i min høyre arm og hånd. Jeg er nødt til å finne ut av disse nevromuskulære problemene som stammer fra nakken. Under stress er også det høyre øyet mer lukket enn det andre, på grunn av arret som påvirker huden. Jeg vil fortsette med uttøying og styrketrening, spesielt for musklene i nakken, erkjenner Liquigas-rytteren.

Om han deltar i Tour de France, da som hjelperytter for Vincenzo Nibali, er usikkert. Vuelta a España er også et alternativ for grand tour-spesialisten, som vil begynne sesongoppkjøringen om få dager.

Les også: Nå vil han vinne touren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere