*Nettavisen* Sport.

Vil vite Andys svakheter

Foto: Lionel Bonaventure (AFP/Scanpix)

Derfor mener Alberto Contador at han og Bjarne Riis er den perfekte match.

06.08.10 10:48

I etterkant av Tour de France, har Alberto Contador reist rundt i Europa i ekspressfart for å tjene penger i lukrative kriteriumsritt og for å vise fram den gule trøya.

Han har allerede blitt offentliggjort som ny lagkaptein i neste års Saxo Bank-SunGard Professional Cycling Team. Men han har ikke snakket til omverdenen - før nå.

Via sin egen hjemmeside forteller 27-åringen om forventningene han har til samarbeidet med Bjarne Riis de neste to sesongene. Spanjolen mener timingen er god, ettersom Fränk og Andy Schleck valgte å forlate laget.

- Det kan godt være en fordel for oss. Jeg har vunnet Tour de France de siste to årene og kan bringe den følelsen videre inn i laget. Samtidig kan Bjarne Riis fortelle meg mer om Andys svakheter. Det er en god match, sier Contador.

Store utskiftninger
Overgangen vil ventelig skape store omveltninger på transfermarkedet. Ifølge feltet.dk kan så mange som ni Saxo Bank-ryttere være på vei til den nye storsatsingen i Luxembourg. Blant dem er Jens Voigt, Stuart O'Grady og Jakob Fuglsang. I tillegg er Matti Breschel på vei til Rabobank.

- Vi er en del som sier farvel, fortalte Breschel under det pågående Danmark rundt.

- Jeg skulle gjerne ha kommet med en klar utmelding allerede nå. Jeg håper offentliggjøringen kommer innen kort tid. Dermed har jeg jo også sagt at jeg i hvert fall ikke blir hos Bjarne Riis, klargjør dansken.

Noval, Navarro og Hernandez
Contador bekrefter det mange har tenkt seg fram til allerede.

- Stammen i laget er veldig solid. Det finnes ryttere der med fantastisk kvalitet og jeg gleder meg allerede til sesongforberedelsene. For min egen del ønsker jeg å ta med meg Benjamin Noval, Daniel Navarro og Jesus Hernandez, men jeg håper også at laget forsterker ytterligere, forteller Contador.

Les også: - Merkelig å kjøre for Contador

Saxo Bank er også nødt til å bygge mer «i høyden» dersom de skal erobre Tour de France-tronen. Denne sommeren var det til nød Fuglsang og Chris Anker Sørensen som hang med i de tøffeste fjellene, selv om det også skyldtes Fränk Schlecks triste sorti på den 3.-etappen.

Nicky Sørensen er blant rytterne som ønsker å gi det nye regimet sjansen. Også Fabian Cancellara ser ut til å bli værende ut kontraktstiden, på tross av at BMC Racing Team lusker i kulissene med et lukrativt tilbud.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.