Gå til sidens hovedinnhold

Vilberg klar for debut

Samtlige sju nordmenn er kvalifisert for søndagens åpningsrenn i hoppuka.

Alle de fem norske hopperne som ikke var forhåndskvalifisert, kom seg videre fra lørdagens kvalifisering i Schattenbergbakken i Oberstdorf, men uten å lever topphopping.

Andreas Vilberg var best av de norske med 122,5 meter, og er dermed klar for din debut tysk-østerrikske hoppuka.

Anders Bardal hoppet 121,5 meter og Anders Jacobsen 120, mens både Roar Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen landet på 119 meter.

Både Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren er blant de ti beste i verdenscupen, og var forhåndskvalifisert til søndagens renn. Romøren landet på 113,5, mens Tom Hilde landet på 123 meter under vanskelige forhold. Dermed står Hilde fortsatt fram som Norges fremste håp i hoppuka.

Hilde ble riktig nok disket i kvalifiseringsrennet for å ha brukt for stor hoppdress, men han får uansett hoppe søndagens renn.

Tre hoppere skilte seg ut i lørdagens kvalifiseringsrenn. Verdenscupleder Thomas Morgenstern vant med 141,8 poeng. Østerrikeren var tre tideler foran landsmannen Gregor Schlierenzauer og 1,2 poeng foran Adam Malysz fra Polen. Derfra var det et sprang ned til Simon Ammann, som var best av hopperne som ikke var forhåndskvalifiserte.

Se resultatene fra kvalifiseringen her (ekstern lenke)

I søndagens renn gjennomføres duellhopping, slik tradisjonen er i den tysk-østerrikske hoppuke.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!