RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vildalen - en morgenfugl

Sist oppdatert:
TUNIS (TV 2 Nettavisen): Etter å ha spilt klokken 20.15 gjennom hele VM, ble det et sjokk for de norske spillerne å avslutte mesterskapet med kamp kl 10.00. Den som taklet det tidlige kamptidspunktet best var Preben Vildalen.

RUSSLAND – NORGE 27-30: Etter åtte kamper klokken 20.15, er de norske spillerne blitt vant til å kunne sove litt om morgenen under VM. Derfor ble det et lite sjokk for slitne kropper da avslutningskampen mot Russland ble spilt så tidlig som klokken ti om morgenen.

Grytidlig
Det betydde grytidlig frokost for Glenn Solberg og hans mannskap.

- Uff, jeg husker nesten ikke når det var vekking. Det var vel klokken 6.15 tror jeg, smiler lagkapteinen.

Men en som taklet greit å stå tidlig opp var Preben Vildalen. 32-åringen fikk for første gang i mesterskapet tillit fra sjumeterslinjen og i angrep. Det gjorde at han ble matchvinner med Norges tre siste mål i kampen.

- Jeg er en morgenfugl. Jeg er fra Sørlandet. Steinar Ege og jeg er alltid blide om morgenen. Vi våkner og kikker hverandre i øynene om morgenen og så ler vi bare, smiler han.

Dårlig gjort av Pettersen
Ege bekrefter at de to ikke har problemer med å komme seg opp om morgenen, men syntes 6.15 var vel tidlig.

- Vi er først til frokost. Vi er blide uansett. Når man skal spille mot Russland i en VM-kamp da kan man ikke klage over å måtte stå opp 6.15. Da skal man være frisk og rask uansett om man er 32 år og har knoklene liggende på nattbordet, gliser han til TV 2 Nettavisen.

Men så veldig snilt av Gunnar Pettersen å tvinge ham av sengen like tidlig som dem som skulle spille, syntes han ikke at det var.

- Det var forferdelig dårlig gjort, smiler han.

Bedre enn Russland
Med Ege sittende på tribunen, fikk Ole Erevik sjansen i det norske målet. Han reddet 21 skudd og var blant Norges beste. Det var i hvert fall ikke på grunn av kamptidspunktet.

- Noen morgenfugl er jeg ikke, men om det hadde blitt flere redninger om kampen hadde gått senere vet jeg ikke, smiler siddisen.

Selv om Norges avslutningskamp ikke var noen stor prestasjon, var de i hvert fall bedre enn Russland.

- Det var tungt å stå opp så tidlig, men vi taklet det i hvert fall bedre enn russerne, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere