Gå til sidens hovedinnhold

Vill kamp om Solskjær & co

Rettighetene til Premier League er ledige fra neste sesong, og den engelske toppfotballen kan havne på TV 2, TV 3 eller NRK.

Canal + har hatt rettighetene de siste årene, men i høst skal det forhandles på ny. Det kan ende med at Premier League havner på TV 2, TV 3 eller NRK neste sesong. Det bygger i hvert fall opp til en gedigen budkrig.

Alle er interessert

- Vi er veldig interessert, sier TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi er også interessert. Premier League er gode rettigheter, og vi er interessert i det med tanke på alle våre plattformer – TV 3, Viasat sport og TV 1000, sier TV 3s sportssjef Stian Aune Kleppo.

- Vi avventer. Men vi er invitert til samtaler med Premier League, og er spent på hva de bringer, sier Tor Aune i NRK.

- Alle er selvfølgelig interessert i disse rettighetene, og vi ønsker selvfølgelig å beholde dem. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Nina Engh i Canal+.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer undersøker noen av de overnevnte kanaler om det finnes mulighet for samarbeid om rettighetene.

Koster milliarder

Et konsortium bestående av Canal+, Rupert Murdochs Newscorp, TWI, og Octagon kjøpte rettighetene for Premier League for 2,3 milliarder kroner i 2001. Nå skal rettighetene selges i pakker, og kan teoretisk sett derfor havne på flere kanaler.

Pakke-tilbudet innebærer at kampene blir fordelt i kategorier, og prisene er forskjellig for hver kategori. Det kan også bli mulig å kjøpe egne pakker med Premier League-sammendrag og Premier Lague-nyheter.

Samtalene med Premier League starter i høst, og en avklaring kan være på plass rundt nyttår.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe