RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vill kamp om Solskjær & co

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Rettighetene til Premier League er ledige fra neste sesong, og den engelske toppfotballen kan havne på TV 2, TV 3 eller NRK.

Canal + har hatt rettighetene de siste årene, men i høst skal det forhandles på ny. Det kan ende med at Premier League havner på TV 2, TV 3 eller NRK neste sesong. Det bygger i hvert fall opp til en gedigen budkrig.

Alle er interessert

- Vi er veldig interessert, sier TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen, til TV 2 Nettavisen.

- Vi er også interessert. Premier League er gode rettigheter, og vi er interessert i det med tanke på alle våre plattformer – TV 3, Viasat sport og TV 1000, sier TV 3s sportssjef Stian Aune Kleppo.

- Vi avventer. Men vi er invitert til samtaler med Premier League, og er spent på hva de bringer, sier Tor Aune i NRK.

- Alle er selvfølgelig interessert i disse rettighetene, og vi ønsker selvfølgelig å beholde dem. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Nina Engh i Canal+.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer undersøker noen av de overnevnte kanaler om det finnes mulighet for samarbeid om rettighetene.

Koster milliarder

Et konsortium bestående av Canal+, Rupert Murdochs Newscorp, TWI, og Octagon kjøpte rettighetene for Premier League for 2,3 milliarder kroner i 2001. Nå skal rettighetene selges i pakker, og kan teoretisk sett derfor havne på flere kanaler.

Pakke-tilbudet innebærer at kampene blir fordelt i kategorier, og prisene er forskjellig for hver kategori. Det kan også bli mulig å kjøpe egne pakker med Premier League-sammendrag og Premier Lague-nyheter.

Samtalene med Premier League starter i høst, og en avklaring kan være på plass rundt nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere