Gå til sidens hovedinnhold

Villa biter seg fast

John Carews klubb holder stø kurs mot Mesterligaen.

ASTON VILLA - WEST BROM 2-1:

West Bromwich Albion har utvilsomt et Aston Villa-kompleks. De har faktisk aldri slått erkerivalen i Premier League, og vi må nesten 30 år tilbake i tid for å finne forrige WBA-triumf på Villa Park i serien.

Lørdag hadde de imidlertid sjansen til å rette på den miserable statistikken. Men Villa er en tøff nøtt å knekke om dagen. Laget har spilt meget bra denne sesongen, og henger godt med i toppen av den engelske elitedivisjonen.

Scoret mot gamleklubben
En av dem som virkelig har imponert er Villas midtstopper, Curtis Davies. 23-åringen skrev under en permanent avtale med Martin O’Neills mannskap i sommer, og kom fra nettopp West Bromwich Albion.

Og etter 18 minutters spill av lørdagens kamp, så gjorde han seg bemerket mot gamleklubben. Gareth Barry slo inn foran mål, og Davies kastet seg fram. Med hodet stanget han ballen i mål via stolpen. En drømmestart på kampen for vertene.

Rett før pausen ble ledelsen doblet. Gabriel Agbonlahor fikk ballen ute på venstresiden, og i mangel på støtte fra lagkameratene tok spissen ansvar på egen hånd.

Avslutningen gikk rett på WBA-målvakt Scott Carson, men den tidligere Leeds-keeperen rotet det til, og ballen gikk via Carson og inn i mål.. Aston Villa ledet dermed 2-0 til pause.

Ny spenning etter pause
Andre omgang var bare fire minutter gammel da gjestene slo tilbake. Roman Bednar hadde kommet inn, og brått hadde WBA fått et oppspillspunkt. Den sterke spissen vant en duell inne i feltet, og la ut til James Morrison. Vingen gjorde ingen feil, og det var kamp igjen i Birmingham.

Det var imidlertid Aston Villa som var det beste laget totalt sett, og hadde de største sjansene til å punktere kampen. Flere mål ble det likevel ikke, og kampen ebbet ut med 2-1 til hjemmelaget.

Resultatet betyr at Aston Villa er oppe på en foreløpig tredjeplass i Premier League. John Carews klubb har 41 poeng etter 21 kamper. WBA på sin side, ligger helt sist med fattige 18 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?