*Nettavisen* Sport.

Villa-spiss tatt med buksene nede

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

Skulle Nicklas Helenius hatt straffe her?

24.09.13 23:03

ASTON VILLA - TOTTENHAM 0-4:

Tottenham hadde ikke de største problemene med å ta seg av et B-preget Aston Villa i ligacupen tirsdag kveld.

Jermain Defoe (2 mål), brassen Paulinho og Nacer Chadli sørget for at londonklubben kunne glede seg over avansement i turneringen.

Londonklubben har vunnet ligacupen fire ganger tidligere i historien og sist gang trofeet ble med hjem til White Hart Lane var tilbake i 2008.

- Vi har stor bredde i troppen og det gir oss muligheten til å stille sterkt, også i disse kampene. Selv kun to dager etter forrige kamp, sier Spurs-manager André Villas-Boas til BBC.

- Dette var ingen enkel oppgave, men laget presterte virkelig bra i dag. Det beste var at spillerne som fikk sjansen virkelig tok vare på den, sier han videre.

- Syk variant
Kampens store snakkis var imidlertid en situasjon rett etter pause. Danske Nicklas Helenius ble regelrett spilt buksene av i en duell med Jan Vertonghen.

Aston Villas danske fikk ballen i god posisjon, men TV-bildene viste at den belgiske forsvarsspilleren rev shortsen av spissen rett før avslutningsøyeblikket.

På nettsamfunnet Twitter har flere påpekt at slikt burde straffes på samme måte som riving i trøyen, og at Helenius skulle hatt straffespark i situasjonen.

Dommeren valgte imidlertid å holde fløyta i munnen.

Her finner du alle resultatene fra ligacupen tirsdag

«Vertonghen dro buksa av Helenius. Fikk ikke straffe. Syk variant», kommenterte TV 2-profil Morten Langli på Twitter.

Helenius er en nykommer i Villa denne sesongen. Han ble hentet fra danske AaB for rundt 1,2 millioner pund i sommer og fikk sin debut mot Liverpool 24. august.

Enn så lenge står den store dansken uten scoring på balløya.

Grei oppgave
En som står bokført med mange scoringer er Jermain Defoe.

Han sendte gjestene foran rett før pause. Tyske Lewis Holtby fant spissveteranen med er herlig chip og Defoe brukte hodet smart og godt.

2-0-scoringen kom minutter etter pausen, og ble besørget av helgens helt fra møtet med Cardiff, nykommer Paulinho.

Igjen var Holtby nest sist på ballen. Midtbanemannen slo en corner og brasilianeren møtte ballen med hodet og satte den forbi unge Jed Steer i Villa-buret.

Steer fylte for øvrig 21 år mandag, og var dermed akkurat 21 år yngre enn keeperen i andre enden av banen, 42 år gamle Brad Friedel.

På tampen av oppgjøret sørget Nacer Chadli og Defoe for 4-0 og Spurs var videre i cupen.

Tottenham har også fått en svært god start på ligasesongen og står med 12 poeng etter de første fem kampene. Kun Arsenal har like mange poeng som de liljehvite.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.