Gå til sidens hovedinnhold

Villarreal-profilen fant fram mobilen og sendte en hilsen til Liverpool

For 28-åringen smakte onsdagens seier over Manchester United ekstra godt.

Alberto Moreno kom inn som innbytter i onsdagens Europa League-finale mellom Villarreal og Manchester United og gjorde en god figur i minuttene han fikk på banen.

Den tidligere Liverpool-spilleren scoret også i den dramatiske straffesparkkonkurransen, som til slutt endte med at David De Gea ble syndebukk.

Se Alberto Morenos hilsen til Liverpool-fansen:

De to lagene hadde scoret på ti straffer hver da keeperne måtte i aksjon fra krittet. Villarreals Geronimo Rulli omsatte sin straffe sikkert i mål, mens Manchester United-keeper David De Gea holdt ikke hodet kaldt og de gule kunne juble for seier.

Straffemissen ble etterfulgt av elleville jubelscener blant det spanske lagets spillere, før de til slutt kunne løfte pokalen for første gang i klubbens historie.

Sendte hilsen til Liverpool

Vel inne i garderoben fikset Alberto Moreno fram mobiltelefonen og sendte en melding til sin gamle klubb, Manchester Uniteds bitre rivaler i Premier League.

- Dette er for alle Liverpool-fans, kom igjen! Ut med Manchester United. Ut med Manchester United. Haha, sa venstrebacken i den korte videosnutten.

- «You'll never walk alone». For alltid. Hjertet mitt kommer til å slå for Liverpool, for alltid, sier 28-åringen videre i meldingen til sin gamle klubb.

LES OGSÅ: Berge la ut bilde av Ødegaard. Det vekker oppsikt i England

Det var Manchester United som var store favoritter i forkant av kampen, men Villarreal tok ledelsen ved måltyven Gerard Moreno i første omgang.

En annen måltyv, Edinson Cavani, utlignet tidlig i andre omgang og United hadde lenge et initiativ i kampen, men Villarreal holdt unna og det sto 1-1 ved ordinær tid.

Ingen av lagene klarte å finne nettmaskene i ekstraomgangene og dermed måtte det hele altså avgjøres på en svært dramatisk straffesparkkonkurranse.

Fikk kritikk i 2016

Alberto Moreno kom til Liverpool fra Sevilla i 2014 og spilte der fram til 2019. I 2016 spilte han Europa League-finale for de røde, en kamp som endte med tap.

Spanjolen ble sterkt kritisert i etterkant av den kampen, fordi han gjorde noen avgjørende feil i møtet med sin gamle klubb. Onsdag fikk han sin revansj.

I et intervju før kampen mot Manchester United, snakket 28-åringen om de vonde minnene fra finalen i 2016. Han forstår fortsatt ikke hvorfor han ble så kritisert.

LES OGSÅ: Hevder Pochettino er i forhandlinger med Tottenham

- Til denne dag forstår jeg ikke hvorfor jeg fikk så mye kritikk. Det var hele laget som spilte dårlig, men én spiller ble plukket ut for kritikken. Jeg synes ikke det er greit. Folk legger skylden på deg og bare deg. Det var som om jeg tapte den finalen. Det var tøft. Det er vanskelig å få det ut av hodet, sa han ifølge The Guardian.

- I avisene og i sosiale medier kunne jeg lese om det. Jeg følger som regel ikke så nøye med der, fordi det stort sett er falske nyheter, men jeg vil trolig gå i graven uten å forstå hvorfor jeg fikk skylden for det tapet, sa den spanske backen videre.

Alberto Moreno ble sett på som en av de mest lovende backene i spansk fotball da han kom til Liverpool i 2014 og fikk også en fin start på karrieren i den røde klubben.

Robertson kom inn

Skader og en del svake forestillinger, spesielt defensivt, gjorde imidlertid sitt til at tilliten etter hvert ble slitt. Da spanjolen pådro seg en skade høsten 2017, ga det Andy Robertson muligheten til å spille seg inn på backplassen og han tok vare på sjansen.

Robertson ble etter hvert Jürgen Klopps mann på venstreback og Alberto Morenos sjanser på førstelaget ble færre og færre etter dette. Skaden i 2017 kom på et tidspunkt da spanjolen var i ferd med å finne tilbake til sin beste form.

LES OGSÅ: Klubblegender med klar tale: - Det er en fiasko

I løpet av 2018/19-sesongen ble det kun fem kamper totalt for backen og den sommeren ble han derfor solgt videre til Villarreal. Også etter overgangen har han hatt sine skadeproblemer, men onsdag kveld ble en stor opptur for 28-åringen.

Selv om han i ettertid har uttalt seg kritisk om det som skjedde med ham i Liverpool, er det liten tvil om at han fortsatt har følelser for sin gamle klubb.

Slik sett smakte nok en seier mot erkerivalen ekstra godt for Alberto Moreno.