Gå til sidens hovedinnhold

Villarreal til Europa League-finale. Ødegaard fikk kjeft: - Hva driver han med?

Arsenal hadde de største sjansene på Emirates, men det ville seg ikke for hjemmelaget og dermed glapp finaleplassen.

ARSENAL - VILLARREAL 0-0 (1-2 sammenlagt):

Villarreal er klare for sin første Europa League-finale, noensinne. Det ble klart etter at spanjolene spilte 0-0 borte mot Arsenal torsdag kveld. Det spanske laget vant 2-1 i første semifinalekamp, noe som skulle vise seg å være nok.

Det var hjemmelaget som hadde de største sjansene og Pierre-Emerick Aubameyang hadde blant annet to baller i stolpen, men det ville seg ikke foran mål.

Reagerte på Ødegaard

Martin Ødegaard spilte fra start for londonklubben, men ble litt anonym i den viktige kampen for et Arsenal-lag som lenge virket tafatte på eget gress.

Hos BBC satt Arsenal-legenden Lee Dixon og fulgte kampen. Han likte ikke det han fikk se av sin gamle klubb i første omgang og klaget over at det manglet intensitet.

LES OGSÅ: Manchester United til Europa League-finale til tross for tap

Blant annet lot han seg provosere over Martin Ødegaard, da nordmannen skulle ta en corner.

- Kampen mangler intensitet fra Arsenals side. De trenger et mål. Kom igjen, da! Jeg forstår at de skal være tålmodige og spille sitt eget spill, men da Martin Ødegaard skulle ta en corner, så ruslet han bort dit. Hva er det han driver med? Kom deg bort dit og sett dem under press, sa Dixon underveis i første omgang.

Arteta: - Vi er knust

Arsenal-manager Mikel Arteta var en slagen mann etter kampen.

- Vi er knust. Virkelig skuffet, men vi må gratulere Villarreal. Vi forsøkte alt vi kunne helt til siste minutt. Jeg synes vi fortjente å vinne denne kampen, men marginene definerer denne kampen, sier Arsenal-sjefen til BT Sport.

- Vi hadde tre store sjanser. De hadde ingen, men er videre. Det skjedde så mye og flere av våre spillere gjorde sitt beste for å fullføre, uten å være på sitt beste, sier Arsenal-manageren.

Arsenal måtte gjøre en endring rett før kampstart da Granit Xhaka ble skadd under oppvarmingen, og det var ifølge Arteta et hardt slag.

– Det endret våre planer fullstendig. Alt var basert på at Granit skulle spille. Vi var altfor upresise med ballen, trolig på grunn av nerver, sier Arteta.

Tafatt første omgang

Første omgang i London ble en sjansefattig affære og ingen av de to lagene klarte å sette et skikkelig preg på kampen. Pierre-Emerick Aubameyang hadde et par farligheter for vertene, men angrepsspilleren klarte ikke å finne nettet.

26 minutter var spilt da Martin Ødegaard slo en corner. Det ble litt klabb og babb i feltet og ballen havnet hos Aubameyang som skjøt i stolpen fra rundt 12 meter.

LES OGSÅ: Dette sa Villarreal-manageren om Martin Ødegaard

Dette var kampens første store sjanse. Villarreal hadde hatt en halvgod mulighet på et frispark litt tidligere, men Dani Parejo satte ballen like over fra 18 meter.

I det 38. minutt var Aubameyang frampå igjen. Denne gangen dro han seg fri og fyrte av. Skuddet gikk rett på keeper Geronimo Rulli, som reddet greit.

Da dommeren blåste for pause sto det fortsatt 0-0 etter en tam forestilling.

Ødegaard byttet ut

Andre omgang åpnet litt mer livlig og kun noen minutter var spilt da Nicolas Pepe var nær ved å finne nettet. Kieran Tierney vippet ballen fram til angrepsspilleren, som klinket til på halv volley. Avslutningen gikk imidlertid like utenfor mål.

LES OGSÅ: Ødegaard kan glippe for Arsenal. Hevder dette kan bli løsningen

Like etter kunne Emilie Smith Rowe sendt vertene foran. Keeper Rulli var på bærtur og feilberegnet. Smith Rowe forsøkte å chippe i det åpne målet, men igjen utenfor.

I det 53 minutt kunne Villarreal scoret. Gjestene kom igjennom tre mot to og Alberto Moreno fikk ballen. Han satte den rett i klypene på keeper Bernd Leno.

Martin Ødegaard hadde en ganske anonym kamp for Arsenal og etter 65 minutter ble han tatt av banen. Inn kom Gabriel Martinelli. Noen minutter før han ble tatt av banen pådro nordmannen seg en smell, men så ut til å riste det av seg.

LES OGSÅ: Hevder klubblegender vil ta over Arsenal sammen med Spotify-gründer

Arsenal var igjen utrolig nær ved å få det målet de trengte etter 78 minutter. Hector Bellerin slo inn og Aubameyang headet i stolpen og ut.

Nærmer scoring kom ikke hjemmelaget denne kvelden.