I Ingebrigtsens nye bok «Bruttern: Triumfene, intrigene, kampene» vier den tidligere RBK-treneren mye plass til den turbulente avslutningen på Lerkendal-karrieren.

Ingebrigtsen fikk som kjent sparken på kontroversielt vis, og tiden etterpå kulminerte i en opphetet rettssak der både han og RBKs styreleder Ivar Koteng plutselig befant seg midt i en offentlig skittentøysvask.

Etter tre dager i retten bestemte partene seg seg for å inngå forlik.

- For å sette sluttstrek i saken, er partene blitt enige om å bevare taushet om forlikets innhold, sto det i en felles pressemelding.

Men i boken som snart kommer for salg gjør Ingebrigtsen det klart at han ikke oppfattet at RBK overholdt sin del av avtalen.

- Både på klubbens årsmøte i februar og i et stort intervju Ivar Koteng ga til Aftenposten utpå vinteren, virket det som at styrelederen var fast bestemt på å holde liv i sitt eget vrengebilde av en trener som gikk for pengene og ikke prinsippene, hevdes det i boken.

Dermed hadde Ingebrigtsen et håp om at han kunne bruke den kommende utgivelsen til å fjerne all tvil om hva faktisk partene ble enige om.

- Rosenborg svarte negativt

«På grunn av alle spekulasjonene ville Kåre og Erik mer enn gjerne ha presentert forlikets detaljerte innhold i denne boken. Rosenborg på sin side svarte negativt på spørsmål om også klubben kunne akseptere å oppheve taushetsklausulen» heter det i boken som slippes for salg 28. august.

53-åringen, som nå er trener i belgiske KV Oostende, hadde nemlig håpet at RBK skulle gå med på å røpe detaljer fra forliket, all den tid Ingebrigtsen mener trønderne i sin tid pleide å «smykke seg med å være selve kulturbæreren for storslått og nådeløs åpenhet».

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone

I boken forteller Ingebrigtsen at totalsummen på opp mot 15 millioner kroner allerede er offentlig kjent, og at leseren får «trekke sine egne slutninger om hvem som betalte seg ut av en svært kinkig situasjon».

- Kåre og Erik ville uten blygsel fortelle hvor mye de fikk. Det ønsket ikke Rosenborg å medvirke til, står det i boken forfattet av Geir Svardal for Aschehoug forlag.

Konkurranse: Vinn Manchester United-drakt!

RBK tause

Nettavisen har forelagt påstandene for organisasjonsleder Trond Alstad i RBK. Han ønsker ikke å bruke tid på temaet.

- Ingen kommentar til dette, er Alstads korte svar.

Styreleder Ivar Koteng har foreløpig ikke besvart våre henvendelser. Det har heller ikke Kåre Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen, som blant annet vant Nettavisen-prisen som årets trener i Eliteserien i 2017, ledet Rosenborg til tre seriemesterskap i sin periode som trener for klubben fra 2014 til 2018. To cupmesterskap ble det også, i tillegg til at han to ganger ledet trønderklubben til spill i europaligaen.

Nå er han altså hovedtrener for Oostende, som etter fire kamper står med to seire og to tap i den belgiske toppdivisjonen.