*Nettavisen* Sport.

Ville bare treffe mamma

Foto: Mark J. Terrill (AP)

Michael Phelps ville bare treffe mamma etter sitt åttende gull i Beijing.

17.08.08 07:24

Takket være en gnistrende sisteetappe av Jason Lezak, svømte USA - med Michael Phelps på laget - inn til seier på 4 x 100 meter medley søndag morgen norsk tid. Lezak holdt unna for verdensrekordholder Eamon Sullivan, Australia, og slo inn til ny verdensrekord - 3.29,34 .

Hans første tanker gikk til mamma Debbie.

Mange følelser
- Jeg vet ikke helt hva jeg skal føle. Det er så mange følelser. Jeg vil bare treffe mamma!

- Dette har bare vært en berg-og-dal-bane som har gått KUN oppover. Men det har bare vært moro. Det største er å vite at ingenting er umulig. Det er så mange mennesker som har sagt at det var umulig å klare det, sier en følelsesladd Phelps.

Michael Phelps svømte butterfly-etappen, og la grunnlaget for den amerikanske seieren. Han rykket fra Australias Andrew Lauterstein med ett sekund. Det forspranget slapp ikke Jason Lezak fra seg.

14 gull
Phelps sikret seg dermed sitt OL-gull nummer 14 totalt. Han har også to bronsemedaljer. Den eneste rekorden han ikke har, er totale antallet OL-medaljer. Der mangler han fortsatt to for å slå Larisa Latynina, Sovjetunionen - som står med 18 medaljer i turn.

Mark Spitz er nå slettet fra historiebøkene. Hans sju gull i München 1972 - var ansett som uslåelig. Men det var før Michael Phelps tok på seg badebukse.

Det finske løperfenomenet Paavo Nurmi kan også hvile trygt i sin grav. Sammen med Larisa Latynina, Mark Spitz og Carl Lewis, sto han med totalt ni OL-gull i historien. Dette er grundig slått nå.

Michael Phelps har ikke bare vunnet gull og heder. Han kan også se fram til en fet sponsorsjekk på én million dollar fra en av utstyrsleverandørene.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag