*Nettavisen* Sport.

Ville bli elektriker - nå spiller han med Zlatan

Han har bidratt til suksess i årets Champions League, men hadde i utgangspunktet helt andre planer.

12.02.13 17:49

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1b5vb1hvwwx141uff7wkj1ihh5', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '176req84gouer1xuptjb3d75ua', 960, 760, 'perf1b5vb1hvwwx141uff7wkj1ihh5-176req84gouer1xuptjb3d75ua', 'eplayer16');

To ganger da Ezequiel Lavezzi var yngre vurderte han å slutte med fotball. Han ville nemlig bli elektriker med sin bror. Det skriver UEFA.com.

Argentineren er rett og slett ikke veldig interessert i fotball, selv om han spiller på det høyeste nivået.

- I likhet med Messi ser jeg ikke på fotball når jeg ikke spiller selv, forteller han.

Tirsdag er han klar for åttendedelsfinalen i Champions League, med stjernen Zlatan Ibrahimovic ved sin side. Valencia er motstander på Mestalla.

Argentineren var en stor favoritt blant Napoli-fansen frem til overgangen til PSG i fjor sommer. Supportere lånte båter for å besøke hans private strand, for å få tak i en autograf. Livet i Paris er foreløpig roligere for Lavezzi, og han nyter å ha et privatliv.

Sterk motstander
Lavezzi har tre scoringer i årets Champions League-sesong og bidro til at klubben kunne toppe gruppe A til slutt. Spissen advarer sine lagkamerater om kvalitetene som ligger tirsdagens motstander.

- Valencia fortjener mye respekt. De er teknisk gode og bruker ballen godt, sier Lavezzi.

Éver Benega er en av den tidligere Napoli-spillerens nære venner. Benega er Valencias mistbaneanker, og Lavezzi trekker frem nettopp han når han forklarer nivået på den spanske klubben.

- Benega er et eksempel for hva som venter oss. Mange ser på han som en klassespiller, men han blir ofte undervurdert. Han er ekstraordinær, skryter angrepsspilleren.

Argentineren mener Valencia blir tøffe, med deres mange år i Champions League.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

- Valencia har masse Champions League-erfaring. Jeg har lært at lagene med erfaring fra turneringen har en fordel. Chelsea viste dette forrige sesong, og det fikk vi i Napoli merke. Vi ledet 3-1 etter første oppgjør, og da er det ganske usannsynlig at du skal tape 4-1 i returen, mener Lavezzi.

Lavezzi synes det er viktig å lære av slike erfaringer.

- Alt lå til rette for at vi skulle avansere, men det gjorde vi ikke. Derfor er det viktig at du lærer, drar konklusjoner og sikrer at det vil gå bedre i fremtiden, sier spissen.

Må unngå feil
Lavezzi er fornøyd med lagets foreløpige Champions League-innsats. Likevel understreker han at laget hans må være skjerpet.

- Første del av turneringen har vært god, men nå er vi på det punktet at vi ikke kan gjøre feil, poengterer Lavezzi.

27-åringen mener at hans egne prestasjoner kunne vært bedre i tiden etter overgangen i fjor sommer.

- Jeg har ikke vist mitt toppnivå ennå. Skader i begynnelsen har ikke hjulpet. Jeg er ny, og laget er fortsatt i ferd med å finne seg selv, mener han.

Han er nå klar for å finne frem sin aller beste side, til glede for fansen.

- Jeg er bestemt på at jeg nå skal finne frem de virkelig gode prestasjonene. I likhet med de jeg hadde i Napoli, som inspirerte mine gamle fans, avslutter han.

David Beckham ankom for øvrig Valencia tirsdag formiddag og møtte sine nye lagkamerater for første gang. Han blir sittende på tribunen i kveld, og trener for første gang med laget onsdag.

- Han skal nå starte å jobbe sammen med laget. Vi får se hvordan hans fysiske form er inn mot kampen mot Souchaux til helgen, sier Ancelotti til AFP.

Kveldens kamp mellom Valencia og Paris Saint-Germain kan du følge i vårt livesenter NaLive.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1b5vb1hvwwx141uff7wkj1ihh5', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '176req84gouer1xuptjb3d75ua', 960, 760, 'perf1b5vb1hvwwx141uff7wkj1ihh5-176req84gouer1xuptjb3d75ua', 'eplayer16');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.