HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Søndag 21. februar 2010. Ola Vigen Hattestad våkner opp med sår hals i Vancouver. Det er én dag igjen til den olympiske lagsprinten, hvor han skal gå sammen med Petter Northug i det alle forventer vil være gullvinnerlaget.

Vigen Hattestad har gledet seg i flere måneder, men nå er han bekymret. Han vil veldig gjerne gå – han har tross alt aldri vært på pallen i et olympisk renn. Men etter et testrenn senere på dagen, svelger han tungt og går bort til trener Ulf Morten Aune.

- Jeg tror Øystein kommer til å gå fortere, sier Vigen Hattestad, som ett år tidligere tok to VM-gull.

Halsen er for sår. Kroppen vil ikke klare å yte maksimalt.

Dagen etter går reserven Øystein «Pølsa» Pettersen inn til OL-gull sammen med Petter Northug på lagsprinten.

Glad for ny mulighet
Vi skriver februar 2011 nå. Ola Vigen Hattestad er igjen tatt ut til å gå på det norske sprintlaget sammen med Petter Northug. Og denne gang er han frisk.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det som skjedde i fjor. Men jeg er glad for at jeg nå får muligheten til å vise at jeg er god nok til å ta en VM-medalje, fortalte Vigen Hattestad under en pressekonferanse på Soria Moria tirsdag.

Han og Northug er klare gullfavoritter også denne gang. Spørsmålet er om han ville gjort det samme én gang til, dersom han ble syk.

Ville han trukket seg frivillig fra en ypperlig gullsjanse?

- Ja, hvis jeg blir sjuk i natt, kommer jeg til å banke på døra til Ulf Morten i morgen tidlig, sa østfoldingen.

Det ville i så fall ha gagnet Eirik Brandsdal, som sitter på reservebenken denne gang.

Northug starter
Det var ventet at Ola Vigen Hattestad skulle gå først og Petter Northug sist. Det viste seg å være feil, og taktisk spill av landslagsledelsen. Northug vil nå starte lagsprinten, mens det er Vigen Hattestad man skal sette sin lit til på den siste etappen.

Den norske leiren ser på Sverige som den tøffeste utfordreren, på grunn av nettopp Emil Jönsson. Northug mener at det er minst tre-fire nasjoner som kan gå helt til topps.

Det norske laget vil forsøke å porsjonere kreftene hvis sjansen byr seg.

- Det handler om å spare krefter i kvaliken. Du må videre, du må ikke ta for store sjanser, så du må være på vakt, men også prøve ikke å bruke for mye krefter, sa Northug.

HTML EMBED