RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville ha fri fra TV2-jobbing

Sist oppdatert:
Fotballekspert på TV2, Frode Olsen, har bedt om fri fra jobben for å hjelpe Bryne, som ikke har noen å lede seg i kamp.

Brynes trener Magnus Johansson pådro seg utvisning i cupkampen mot Sandefjord nylig og fikk tre kampers karantene. Den ene kampen er allerede ferdigsonet, i serieoppgjøret mot Sparta Sarpsborg (6-3-seier), to kamper gjenstår. Den ene er mot Løv-Ham kommende søndag og man hadde i Bryne håpet at Olsen kunne steppe inn som kampleder.

- Det er kommet en forespørsel fra Frode Olsen om mulighet for å bidra for Bryne. Vi vurderte det dit hen at vi er hans hovedarbeidsgiver. Vi må da tenke på TV2s seerne og hvilken rolle vi ønsker at Olsen skal ha. Han er der som en av de fremste ekspertene, da må vi ha ham når det er full Tippeliga-runde, sier Jansen Hagen.

- Merkelig henvendelse
Olsen har også jobb som keepertrener i Bryne, med en utvidet rolle. Han er derfor lagets andrevalg på trenerbenken. Jansen Hagen syne likevel det var pussig at Olsen kom med henvendelsen.

- Det er et pussig poeng det der. Jeg lurer på om hele trenerapparatet har tatt ferie. Når Magnus (Johansson) er suspendert ville man anta at det er andre til å gjøre jobben. Hva med Alf Inge Håland (tidligere landslagsspiller og nå sportslig leder i Bryne)? Jeg regner med Bryne forstår våre behov, vi har tross alt en butikk å drive. Jeg synes det hele er en merkelig situasjon, sier Jansen Hagen.

Statuere eksempel
Fotballsjefen vedgår at det for TV2 sin del er viktig for fremtiden å få en presedens, slik at kanalen ikke i tide og utide får unødvendig mange slike henvendelser.

- Vi må statuere et eksempel. Vi har et par personer som er tilknyttet andre klubber i større eller mindre grad. Hadde vi sagt ja til denne henvendelsen vet vi ikke hva vi kan vente oss i fremtiden. For oss var det viktig å få en presedens, forteller Jansen Hagen.

Hovedjobb i TV2
Olsen selv bærer ingen nag til at TV2 ikke kan gi ham fri for å hjelpe klubben sin.

- Det ble litt akutt da det ble klart at han fikk tre kampers utestengelse. I og med at Magnus ikke har noen assistenttrener var det naturlig at jeg spurte om fri for å hjelpe klubben min. Men når det ikke gikk så er det helt greit for meg. Jeg er ikke noe sur eller noe. Det er TV2 som er min hovedjobb tross alt, sier Olsen.

I kampen mot Sparta Sarbsborg var det fysioterapeut Ørjan Lie som overtok for Johansson. Det er ventet at han vil gjøre det samme mot Løv-Ham søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere