Gå til sidens hovedinnhold

«Ville ikke dumme meg ut på hjemmebane»

Edvald Boasson Hagen revansjerte tre spurtnederlag med en avslutning tatt ut av læreboken.

LILLEHAMMER (procycling.no): Team Sky har stilt syv ryttere og et massivt støtteapparat til disposisjon for at Edvald Boasson Hagen (Sky) skal vinne så mye som mulig på hjemmebane under Glava tour.

Etter tre massespurtnederlag var 25-åringen tilbake i vinnermodus på den fjerde etappen i Norges største etapperitt.

Og det var ikke bare på hjemmebane i Norge, men også på skikkelig hjemmebane i Follebu, Rudsbygd og Lillehammer.

- Jeg har ventet lenge på dette. Jeg har egentlig jaktet en seier hele uken, men det var vært litt stang ut selv om formen har vært god.

- I dag (lørdag) klaffet alt. Jeg vil takke laget som har gjort en god jobb gjennom hele etappen, Lars Petter ikke minst, sier Edvald Boasson Hagen.

Les også: Her vinner Edvald på hjemmebane

Spurtet ned australier
Og det var ikke uten grunn at han takket Lars Petter Nordhaug - spesielt. Nøtterøy-gutten tauet favorittgruppen da Boasson Hagen trengte det som mest.

En av forhåndsfavorittene, Sergei Firsanov (Rusvelo), støtet opp Reistadbakken (siste runde) og satte press på britiske mannskapet.

- Vi hadde full kontroll, føler jeg. Istedenfor å kjøre alt vi kunne oppover for å hente ham (russeren, vår.anm.), sparte vi heller litt til de siste to milene inn mot Lillehammer igjen, forteller Lars Petter Nordhaug.

På oppløpet var det Simon Clarke (Orica-GreenEDGE) mot Edvald Boasson Hagen. Der var ingen tvil om hvem som var sterkest og mest giftig på oppløpet.

- Jeg var bestemt på at jeg ikke skulle gjøre noe dumt. Det gikk ikke fort mot slutten, men jeg følte at vi hadde god kontroll. Jeg bestemte meg for at han (Simon Clarke) skulle være først på oppløpet, og at jeg skulle slå til da han åpnet spurten, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Mannen som Edvald spurtet ned er jevngammel og ble nummer to under Øster Hus Rogaland Grand Prix forrige søndag. I fjor syklet Clarke for Astana.

- Nesten som Tour de France
Det som kanskje imponerte rudsbygdingen aller mest var publikumet.

- Jeg hadde ikke trodd at det skulle komme så mye folk som det gjorde. De var overalt, gjennom hele løypa. Selv om det var kaldt og regnet kom folk ut i løypa. Det varmet.

- Det er ikke det største løpet, men det er stort å vinne på hjemmebane. Jeg har alltid drømt om å kjøre i nærområdet i Norge. Men at vi skulle komme så nære (hjemmet i Rudsbygd) har jeg aldri drømt om. Hvis vi skulle kommet noe nærmere måtte vi kjørt inn på grusveien, sier han med et smil om munnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Du har vunnet en del, hvordan rangerer du denne etappeseieren?

- Det var utrolig stort. Nesten like stort som etappene i Tour de France (Edvald har to etappeseirer der, vår.anm.). Utrolig stort at så mange møtte opp, det gjorde det ekstra gøy.

- Gjennom Rudsbygd..., jeg visste ikke at det var så mange folk (som bor der). Det er tydelig at det er mange der..., smilte Edvald.

Sammenlagttriumf?
Søndag venter den siste etappen i årets Glava tour. Turen starter i Gjøvik og avsluttes med noen runder i Hønefoss. Totalt er etappen 171,8 kilometer lang.

Foran den avsluttende etappen leder Boasson Hagen med 14 sekunder på Simon Clarke i sammendraget. Lars Petter Nordhaug (Sky) følger nærmest duoen, 22 sekunder bak.

- Det var denne etappen jeg har hatt lyst til å vinne hele tiden. Og totalen selvfølgelig. Laget gjorde en kjempejobb. Jeg håper at vi kan fortsette slik i morgen (søndag) også, avslutter nordmannen.

Les også: - Alltid drømt om å vinne på hjemmebane

procycling.no følger den siste etappen i årets Glava tour LIVE fra 11.45. Heng med!

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken