Gå til sidens hovedinnhold

Ville ikke på sykehus igjen

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Sigurd Pettersen var svært lettet etter at han unngikk å falle i kvalifiseringen i den lille bakken.

Sigurd hoppet et glimrende hopp på 96,5 meter, men slo skiene sammen og holdt på å falle framover. Det var en tydelig lettet Pettersen som kjørte ut på sletta etter hoppet.

- Jeg har vært på sykehus her i byen en gang. Det holder det.

- Det som skjedde var at jeg forbannet meg på å komme skikkelig over skia i nedslaget. Men jeg kom trolig litt for mye over skia, og holdt på å falle. Det hadde ikke vært noe kult å gått på snørra i nysnøen her, sier Sigurd Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Kravebeinet
Han falt i skiflygingsbakken litt lenger opp i dalen her for nokså nøyaktig ett år siden, og havnet på sykehus.

- Det var på denne tida i fjor det. Jeg kryssa skia foran i nedslaget, falt og brakk kravebeinet, forteller Pettersen videre.

Denne gangen slapp han heldigvis med skrekken.

Han ble nummer sju i kvalifiseringen og leverte det nest lengste hoppet. Da skal det legges til at de 15 som var kvalifisert på forhånd gikk ned én bom.

Får se
Av disse hoppet Janne Ahonen, Adam Malyzs og Martin Höllwarth 95,5 meter, mens Lars Bystøl fulgte tett etter på 94.

Sigurd var godt fornøyd med kavlifiseringshoppet, men har ikke overdrevne gull-ambisjoner i rennet i morgen.

- Hopper jeg to ganger 95 meter, så kommer jeg nok et stykke oppover på lista. Pluss minus 15. plass er det jeg regner med. Så får vi se hvor langt det holder.

Blir jevnt
Også Lars Bystøl var veldig godt fornøyd med sitt kvalifiseringshopp, i tillegg til treningshoppet på 97,5 meter.

- Jeg har hoppet to gode hopp i dag, og det ser veldig bra ut. Men jeg skjønner ikke hvorfor jeg bare fikk 18,5 i stil. Jeg skal spørre den norske dommeren om hva de trakk for. Her gjelder det å få alle de tispene en kan ta med seg. For det kommer til å bli veldig jevnt i morgen, sier Bystøl til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant