RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Matt Dunham (AP)

Ville se Premier League - ble drept av politiet

Sist oppdatert:
Nektet å forlate sportspuben i pausen under storkampen.

To zambesiske fotballsupportere - en 23 år gammel mann og en 21 år gammel kvinne - skal ha mistet livet da fotballsupportere nektet å forlate en sportspub i Zambia tirsdag kveld, melder BBC.

Fire politimenn er siktet for drap etter opptrinnet, som skjedde i pausen under storkampen mellom Chelsea og Manchester United.

Ifølge BBCs korrespondent er puber i Zambia lovpålagt å stenge klokken 22.30 lokal tid, eller 21.30 norsk tid. Men med pause i matchen på Stamford Bridge nektet fotballsupporterne å forlate puben, noe som fikk politiet til å reagere med å kaste tåregass inn på utestedet.

Dette førte til panikk, og to personer omkom i kaoset som utløp seg i byen Mazabuk, 100 kilometer sør for Zambias hovedstad Lusaka.

Hendelsen førte til store protester i byen, der demonstrantene knuste vindusruter på politistasjonen og brente søppelkasser utenfor bygget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere