Ville sende hjem Inter-stjerne

Foto: Rebecca Blackwell (AP/Scanpix)

Det er ikke bare i Frankrike og England VM-harmonien vakler. Nå krangler ghaneserne også.

22.06.10 10:58

Ghana leder VM-gruppe D etter to av tre kamper. I det høye nord snakker vi mest om at Ghana er landet som kan sende Tyskland ut av fotball-VM.

I Ghana ser de litt annerledes på det. 1-1 mot Australia var noe helt annet enn ghaneserne hadde håpet på, spesielt med tanke på at de spilte store deler av kampen med en spiller mer på banen.

Kniven mot strupen
Med tap mot Tyskland, er Ghana ute av VM hvis Serbia slår Australia. Det betyr i klartekst at Ghanas VM mest sannsynlig er over onsdag kveld. De har kniven mot strupen.

Som om ikke resultatpresset skulle være nok, har også Ghana interne stridigheter i troppen.

Situasjonen er faktisk såpass alvorlig at landslagssjef Milovan Rajevac skal ha ønsket å følge Raymond Domenechs eksempel, ved å sende hjem en av sine største stjerner, Inter-spilleren Sulley Muntari.

Skjelte ut sjefen
Muntari har startet begge de to første VM-kampene på benken, noe han er alt annet enn fornøyd med.

Det ga han ifølge nettestedet Ghanasoccernet.com klar beskjed om etter 1-1-kampen mot Australia lørdag.

Muntari skal ha skjelt ut både landslagssjefen og flere av spillerne i garderoben. Sjikanen fortsatte i bussen på vei til hotellet, helt til Getafe-spilleren Derek Boateng grep inn.

Søndag morgen skal Rajevac ha nektet å ta Muntari i hånda.

Ghanasoccernet.com skriver at fire spillere har bekreftet dette overfor nettstedet, under forutsetning av full anonymitet.

Skulle sendes hjem
Søndag hadde den ghanesiske sportsdirektøren Opoku Afriyie et møte med Muntari, og angivelig hadde sportsdirektøren ordre fra landslagssjef Rajevac om å sende Muntari hjem.

Landslagskaptein Stephen Appiah, som i likhet med Muntari har startet begge VM-kampene på benken, skal imidlertid ha gått inn og bedt om nåde for lagkameraten. Også den ghanesiske fotballpresidenten Kwasi Nyantakyi skal ha argumentert for å droppe en hjemsending.

Resultatet er at Muntari fortsatt er i den ghanesiske troppen. Han skal ha beklaget sin oppførsel overfor resten av troppen, på et møte der landslagssjefen nektet å være til stede.

Det er ikke første gangen Inter-stjernen er i klammeri med landslagssjefen. Blant annet droppet han en privatlandskamp mot Angola tidligere i år mot landslagssjefens vilje. Han droppet også oppvaskmøtet han ble innkalt til i etterkant, ifølge Wikipedia.

Muntari skal også ha protestert på romkameraten han ble tildelt under forberedelsene til VM.

I 2004 ble han ekskludert fra den ghanesiske troppen til OL i Athen, etter først å ha blitt tatt ut.

- Ikke første gang
Nå prøver alle å gjøre gode miner til slett spill fram mot onsdagens skjebnekamp, der Ghana trenger minst uavgjort, men Muntari dukker neppe opp på banen. Spørsmålet er om han noen gang spiller for Ghana igjen.

Det tror ikke tidligere fotballpresident Nyaho Tamakloe, som selv sørget for at Muntari ikke fikk spille OL-fotball i 2004.

- Denne gutten mangler rett og slett disiplin. Dette er ikke første eller andre, men fjerde gang, han lager trøbbel. Jeg tror ikke han kan forandre seg. Han er ved veis ende, sier Tamakloe.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag