Gå til sidens hovedinnhold

- Villig til å gjøre hva som helst

Tomas Sandlin er en frustrert trener.

ROSENBORG -
FRISK ASKER 10-0:

Det har vært en meget tøff sesong for Frisk Asker i den norske eliteserien i ishockey.

Den økonomisk kriserammede klubben, som i hovedsak har måttet støtte seg på unge og urutinerte spillere, har gått på det ene stortapet etter det andre.

I høst ble det klart at hovedtrener Mats Lusth måtte forlate skuta, på grunn av den trange økonomien, og inn har en annen svenske, Tomas Sandlin kommet.

- Er frustrerende
Det har imidlertid vært en nærmest umenneskelig oppgave for den tidligere Brynäs-spilleren å snu skuta. Økonomi er én ting. En lang skadeliste er en annen.

- Det er frustrerende. Ikke morsomt i det hele tatt. Det er nesten så jeg er villig til å gjøre hva som helst for at vi skal komme oss ut av denne dårlige perioden, sier han til Nettavisen.

- Jeg visste hvor tøft det ville bli da jeg tok jobben, men siden jeg kom har det ikke blitt noe bedre, snarere tvert imot, sier svensken.

Tirsdag kveld ble det et nytt stortap for Frisk Asker. Borte mot Rosenborg fikk Asker-klubben ti baklengsmål i sekken og bussturen hjem ble nok litt ekstra lang.

- Det er jævlig slitsomt å gå på tap etter tap slik. Kampen mot Rosenborg føler jeg var det verste vi har prestert siden jeg tok over, sier treneren.

- I første periode virker det som vi fortsatt sitter i bussen. Så fortsetter det bare på samme måte. Vi kommer ikke opp på normalt nivå, sier Sandlin som mener Frisk viste bedre takter før jul.

- 12 juniorer
Ilya Dubkov (2), Thomas Wiig (2), Dag Morten When (2), Sander Valde, Petter Røste Fossen, Jim Jackson, og Inge Storvik scoret målene for Rosenborg i storseieren.

- I dag stiller vi med 12 juniorer. Det er både tøft og slitsomt å være i en slik situasjon. Det er moro at de får prøve seg, men samtidig er det urettferdig, siden de ikke er helt ferdige spillere.

- Vi har som førsteprioritet å fikse økonomien, men når vi samtidig har ni mann på skadelisten blir det vanskelig. Det hjelper ikke å ha en spillertropp med så mange ute, sier treneren.

Sandlin mener likevel at de unge spillerne som nå har fått sjansen har gjort det som er forventet av dem og at de dårlige resultatene ikke skyldes den innsatsen de har langt inn.

- Nei, det skal ikke kastes noen skygge over dem. De gjør det vi forventer av dem. Det er bare et par for mange juniorer og for få førstelagsspillere på laget akkurat nå, sier svensken.

- Nå må vi bare se framover. Forhåpentligvis får vi tilbake folk fra skade etter hvert og får opp gjennomsnittsalderen i laget. Vi må det om vi skal ha tro på bedre resultater, sier han.

Etter 29 serierunder i eliteserien ligger Frisk Asker helt sist. Laget har kun vunnet tre kamper denne sesongen og står med ti poeng. Målforskjellen er 52-188.

GET-ligaen tirsdag:
Rosenborg - Frisk Asker 10-0
Lørenskog - Stjernen 6-2
Vålerenga - Lillehammer 3-2

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her