Uansett hvordan Henrik Bjørnstad hadde sett for seg starten på den første runden av Sony Open på Hawaii, var det ikke slik det ble. 30-åringen fra Drøbak åpnet sin første PGA-turnering med bogey på tre av de første seks hullene.

Det blåste som ventet en del, og det hjalp selvfølgelig ikke Bjørnstad, som sammen med Nick Mason og Brendon de Jonge gikk ut sist av alle.

- Deilig birdie
Etter en svært velsmakende birdie på hull ni var Norges eneste PGA-spiller sulten på mer da han slo ut på hull 16. Det var bare tre sjanser igjen til å bedre scorekortet, men etter utslaget så det heller ut til at scorekortet ville forverre seg.

- Henrik la seg bak et tre, som blokkerte alt, forteller sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund, som er til stede i Honolulu for å følge Bjørnstad denne uka.

- Men han hooket ballen rundt treet og la den fire meter fra hullet. Det var et helt vilt slag, og en deilig birdie! Den var særdeles viktig!

Dette var heller ikke det siste spektakulære slaget på førsterunden.

- Meget oppløftende
Etter at han dessverre misset med utslaget på hull 17 og måtte tåle en bogey der, havnet han i bunkeren med utslaget på det 18. og siste hullet for dagen.

- Men han hamret den 200 meter og var inne på greenen på to slag på et par fem hull, forteller en imponert Scheie.

Bjørnstad endte førsterunden på 71 slag, én over banens par. Det holder til en del 62.-plass i feltet på 144 spillere.

- De siste ni hullene var meget oppløftende, og comebacket mer enn akseptabelt på en dag hvor Henrik kjempet meget bra, oppsummerer Frode Scheie, som mener at avslutningen lover godt foran andrerunden.

- Deilig å være i gang
Bjørnstad synes selv at det var deilig å få gjort unna den første runden av returen på PGA-touren.

- Jeg er meget godt fornøyd med runden i dag. Det er veldig deilig å komme i gang og få førsterunden ut av kroppen, sier Henrik Bjørnstad til Nettavisen. Han har velkjente golfnavn som Jesper Parnevik og Luke Donald bak seg på resultatlisten.

Nordmannen går ut på andrerunden klokken 22.00 norsk tid.

Seks spillere gjorde unna førsterunden på 65 slag og deler ledelsen i Sony Open, som har en førstepremie på 5,5 millioner norske kroner: Fjorårsvinner Zach Johnson, Ryan Palmer, Davis Love III, Troy Merritt, Robert Allenby og John Merrick.