Vincent Kompany forlater Manchester City

FERDIG: Vincent Kompany forlater Manchester City.

FERDIG: Vincent Kompany forlater Manchester City. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Blir spillende manager i Anderlecht.

19.05.19 12:08

Vincent Kompany (33) forlater Manchester City etter 11 år i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Dermed ble FA Cup-finalen mot Watford hans siste kamp i lyseblått. Han har kontrakt ut juni på Etihad Stadium.

Belgieren har vunnet fire Premier League-titler, to FA Cup-titler og fire ligacup-titler med klubben. Han har spilt 360 kamper for Manchester-klubben og scoret 20 mål.

Nå venter utfordringen som spillende trener i belgiske Anderlecht. Det bekrefter han selv på Facebook.

- De neste tre årene vil jeg være spillende manager i Anderlecht. Jeg ønsker å dele av min erfaring med den neste generasjonen av lillakledde spillere. Dette er ikke et farvel, men et på gjensyn, skriver City-kapteinen.

Les hele avskjedsbrevene til Kompany nederst i saken.

Hylles som den beste

I forbindelse med kunngjøringen om at Kompany forlater klubben, har formann Khaldoon Al Mubarak uttalt til mancity.com at midtstopperen har vært klubbens viktigste spiller de siste ti årene.

- Det har vært mange viktige bidragsytere til oppreisningen av Manchester City, men ingen har vært viktigere enn Vincent Kompany. Han definerer essensen av denne klubben. I et tiår har han vært livsblodet, sjelen og det bankende hjerte i en veldig talentfull tropp med spillere, sier Al Mubarak.

Oppreisning av en «blå nasjon»

Kompany selv forteller om en strålende tid i klubben.

- Jeg vil aldri glemme hvordan supporterne var lojal mot meg i gode, og spesielt i dårlige tider. En blå nasjon har reist seg opp og utfordret tingenes orden. Jeg synes det har vært utrolig, forklarer 33-åringen.

Belgieren har lagt ut et langt åpent brev til City-fansen på Facebook, hvor han blant annet takker for sin tid og forteller om en enorm takknemlighet.

Her er City-kapteinens avskjedsbeskjed til fansen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.