Gå til sidens hovedinnhold

Vindusviskerne bremset Solberg

Men Petter Solberg er likevel fornøyd.

Rallykongen Sebastien Loeb startet som nummer tre lørdag, men var raskt helt fremst i sammendraget. Mikko Hirvonen ledet rallyet etter fredagens kjøring, men de 20 sekundene ned til argeste VM-konkurrent, Sebastien Loeb, viste seg ikke å være nok før lørdagens fartsprøver.

Franskmannen vant alle de seks fartsprøvene lørdag, og nøt godt av fordelen av å være nummer tre i løypa, i motsetning til Hirvonen som fungerte nærmest som brøytebil.

- En veldig god dag for meg. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få en maksimal ledelse før søndagen, sa Loeb til wrc.com etter lørdagens etappe.

Hirvonen kjempet tappert, men måtte gi fra seg små sekunder på hver fartsprøve. Før søndagens fem fartsprøver ligger finnen 26,8 sekunder bak franskmannen. Da blir derimot rollene byttet om: Loeb kjører først og rydder vei, med Hirvonen jagende like bak.

- Jeg er ikke sikker på om jeg har en stor nok ledelse før morgendagen, men jeg kunne ikke håpet på bedre enn det jeg gjorde i dag, sier Loeb.

- Jeg ga alt, men dekkene var helt utslitte på slutten. Så lenge jeg ikke får problemer i morgen, har jeg fortsatt en god mulighet til å vinne, sier Hirvonen.

Solberg på fjerde
Av de norske er det fortsatt Petter Solberg som ligger best plassert. Han ligger på fjerdeplass, men det må nok et uhell til for at Solberg kan ta en pallplass. 1.03,2 minutter opp til Dani Sordo på tredjeplassen skal i utgangspunktet bli for tøft på fem fartsprøver søndag. Men Solberg har likevel levert en god innsats lørdag, til tross for noen mindre problemer.

- Vindusviskerne stoppet å fungere, og jeg så ingen verdens ting! Jeg måtte gire ned flere steder for å i det hele tatt komme meg gjennom. Men mot slutten av prøven startet de å fungere igjen, sa Solberg etter den tredje fartsprøven lørdag.

Solberg slet også med dekkene mot slutten av en lang dag, men nordmannen var godt fornøyd med egen kjøring. Det store aberet for Solberg er at hans gamle Citroën-bil ikke har like mye å gi som de nyere bilene han konkurrerer mot.

- Uansett en god dag for meg. Bedre enn jeg hadde forventet, sa Solberg etter endt dag.

Nordmennene med
Bak Petter er også storebror Henning og Mads Østberg med og kjemper om VM-poeng. Henning innehar sjetteplassen, 3.23 bak leder Loeb, og ligger bare ett sekund bak femteplassen til Matthew Wilson.

- Jeg finner bare ikke rytmen. Det er ikke bilen, det er bare meg, sa storebror Henning midtveis lørdag. Men Solberg avsluttet godt, og bare koste seg på de siste prøvene.

- Nå er jeg og bilen på bølgelengde, og det blir en morsom kamp mot Wilson søndag, sa Henning.

Også Mads Østberg har funnet godfølelsen. Unggutten hadde en vanskelig dag fredag, men er nå nummer åtte, fem minutter bak franskmannen. Også Østberg har los på plassen foran, med under sekundet fram til Jevgenij Novikov.

- Jeg prøvde å ta han på den siste fartsprøven. Nå fortsetter kampen i morgen, sa Østberg.

Kjørte ut i comebacket
Den finske rallylegenden Marcus Grönholm gjorde i helga comeback etter nesten 18 måneder bort fra sirkuset

Og Grönholm imponerte stort under fredagens fartsprøver, hvor han etter endt dag lå på en flott fjerdeplass, med gode utsikter for å kjøre seg opp lørdagen.

Slik ble det ikke. Rallyføreren kjørte seg ut av løpet allerede på den første fartsprøven lørdag.

- Jeg var nok litt for bestemt på å starte godt og sette en god tid. Etter hvert ble jeg for løs i en sving, traff et tre og rullet ut av veien, sier Grönholm til wrc.com.

- Vi landet riktignok på hjulene, og jeg forsøkte å starte opp bilen igjen. Men etter fem kilometer gikk motoren varm, og vi måtte bare gi oss. Om bilen kan repareres, stiller vi igjen søndag, lovet finnen.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget