*Nettavisen* Sport.

Vinner aldri på Nadderud

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Stabæk har fortsatt til gode å vinne en kamp hjemme på Nadderud denne sesongen.

14.07.06 09:41

Seks hjemmekamper i Tippeligaen har gitt seks poengdelinger. Stabæk klarer rett og slett ikke å vinne på Nadderud. Det positive er at motstanderne heller ikke klarer å ta mer enn ett poeng der.

Uavgjortspesialistene er rett og slett så dyktige at selv onsdagens cupkamp mot Sogndal endte uavgjort - helt til straffesparkkonkurransen avgjorde duellen til Sogndals fordel.

- Det er forhåpentligvis bare tilfeldigheter, for vi skaper sjanser, sier trener Jan Jönsson (46) til TV 2 Nettavisen. Han har studert samtlige hjemmekamper på video, og konkluderer med at Stabæk normalt burde vunnet flere av disse kampene.

- Jeg mener vi har vært litt eller mye bedre enn motstanderen i hver kamp, og også hatt flest målsjanser. I åpningskampen hadde vi 5-0 i målsjanser. Hvis vi er litt kjøligere foran mål, scorer vi mer, mener den sympatiske svensken.

Stabæk møter HamKam i søndagens tippeligarunde, og får da sesongens sjuende sjanse til å ta sin første hjemmeseier for året. Jönsson tror ikke at uavgjorttrenden preger spillerne.

- Jeg tror ikke vi skal forstørre problemet, for da blir det større enn nødvendig. Så lenge vi skaper flest sjanser, så må jeg nesten være fornøyd, fastslår Stabæk-treneren.

Bærumsklubben har en nesten skadefri tropp denne helgen. Morten Skjønsberg har pådratt seg nesebrudd, men en spesialtilpasset maske er kjøpt inn. Det er likevel usikkert om han spiller allerede søndag. Tommy Stenersen er suspendert etter at han fikk sesongens tredje gule kort i 3-1-seieren på Aker Stadion i Molde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.