RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinner fra spor åtte!

Foto: hesteguiden.com
Bankeren er ikke like frisk som Leticia, men Puk i V5-2 er en klink vinner etter min vurdering. Sjekk våre Forus-tips.

Nå er ventetiden over for oss her i Rogaland, vi har ventet i 1 år og nå er vi her igjen – Forus Open-helgen.

Lunsjløpene åpner som vanlig denne fredags ettermiddagen, men med en litt vanskelig meny fremfor oss. Bankeren var jeg aldri i tvil om og det kan lukte mye Bo Westergaard denne omgangen.

Klikk her for å se våre Lunsj-tips til Forus

Bankeren er som nevnt 8 Puk i V5-2, som jeg var så heldig å se under Musketerweekend i Skive i påsken. Da var hesten i trening hos Karsten Holm, og det var Henrik Lønborg som kusket henne denne dagen hvor hun gjorde et godt løp til fjerde etter lang pause. Nå kommer Great Challenger-hoppa ut i regi Westergaard, og vi skal huske at som treåring var Puk en av de mest lovende i sitt kull før diverse helseproblemer gjorde at hun fikk en pause. Nå kommer hun ut mot helt riktig motstand. Så selv om sporet ikke er bra, holder hun en helt annen klasse en konkurrentene. Jeg var ikke i tvil da jeg så at Westergaard hadde meldt 8 Puk i lunsjløpene – banker.

Rangering V5-2: A: 8 B: 4-12-10-2-1 C: 7-5-9-6 D: 11-3

V5-1:

Åpen innledning på lunsjen denne gangen, der 3 Letter Perfect endelig står helt riktig og formen er bra. Tror Djøseland klinker til i håp om at han får overta tet av 1 Ride Pointer som skal ha ryggløp over fullvei. Fra tet har Djøseland-traveren en fin sjanse. 1 Ride Pointer gjorde en fin opphenting etter galopp sist, denne gangen er Nedrebø-traveren sikret et fint løp uansett om han velger tet eller rygg. Hesten er uansett klart best med rygg i det lengste, så på en speed er det få som matcher Express Ride-sønnen.

9 Hip Hop avsluttet storveis fra køplass sist og er nok en gang sikret et fin løp med tanke på hun kommer mest til sin rett med rygg i sisterunden, slik at hun får brukt speeden sin. 7 Golden Felix trener ifølge kretsen godt etter behandling, og vi vet at hesten er meget god på sitt beste. Klaffer det fra et dårlig spor, er Golden Felix en seierskandidat. 6 Nepos Bee kommer ut etter tre mnd pause og trenger normalt løp i kroppen før vinnerformen er på plass, men grunnkapasiteten er såpass bra at han skal med på gardering.

To andre hester som er aktuelle på gardering, er det 4 Sir Valley C.B (bra form, og avslutter godt etter ryggløp) og 5 Thunderstruck (holder formen, men er avhengig av riktig løpsopplegg)

Rangering V5-1: A: 3-1 B: 9-7-6-4-5 C: 8-2-12-11 D: 10

V5-3:

1 Proprietæren D.K er en fin traver som står spennende til for Tengsareid. Danskeimporten som er ny på stallen til Tengsareid, har levert et jobb på 20 som fortest der treneren har vært fornøyd. I Danmark har hesten gjort fine prestasjoner uten å vinne. Jeg er usikker på hvordan Ens Snapshot-sønnen løser fra start. Skal uansett regnes da motstanden ikke skremmer. 3 Yor De Landerije er forbedret ny regi, og hesten har kommet seg bra etter gaffelbåndskaden. Hesten står helt perfekt til bak bilen og skal krysses selv om Tore Håvardstun ikke er en enkel mann og få inn på bestilling.

Westergaard-duoen 12 High Cartier og 11 Kalland Bar skal begge regnes i dette selskapet selv fra dårlige spor. Førstnevnte var bra første gang ut etter lang pause, mens 11 Kalland Bar har kapasitet for seier uten galopp. 6 Miss Joeleen K.B trener forbedret og går ned en liten klasse. 2 Tuttalaforza og 7 Lukin For Credit er to andre garderingshester som kan vinne med klaff.

Rangering V5-3: A: 1 B: 3-12-11-6-2-7 C: 4-10-8 D: 5-9

Annonse: Grøstad/Lerum har et kanon spill direkte i lunsjen 1 avd så ta rygg

V5-4:

7 Negotiable er forbedret hos Westergaard, og kommer han seg til tet med Negotiable, så er mye gjort. Men må hun gjøre for mye jobb selv, er hun ikke tøff siste 100m. 2 Karlina K har blitt herdet i ganske tøffe selskap å står denne gangen meget spennende til da hun er rask fra start. Etter mitt syn kjemper hun klart best i tetposisjonen. Superspennende fra tet.

8 El Gigant er kapasitetshesten i feltet, men begynner og bli en stund siden han oppførte seg fra en bra side. Sporet betyr ikke all verden for Stangeland-traveren. Er humøret på topp, så vinner han dette løpet. 6 Pay Back Money holder usikker form, men på sitt beste er han aktuell i toppen.

Rangering V5-4: A: 7 B: 2-8-6-11-9-4 C: 3-1-12-10-5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5:

7 Nemo Blåbjerg trener oppløftende og skal regnes som en vinnerkandidat selv om det er første gang ut etter pause og sporet er ikke det beste. 12 Becky`S Snowstar er formbomben i løpet, men fra dette sporet må det klaffe mye både for hest og kusk. 2 Cantabharmony har tetgaranti, så spørs det hva Alf Torfinn Skeie gjør om han ønsker å sitte foran eller ha rygg som normalt er en fordel over dagens distanse. Uansett i toppen.

4 Made By Lendalund er i ok form, men sliter litt med aksjonen og spesielt hvis det blir kraftig temposkjerping underveis. Står perfekt til og på sitt beste skal han kunne kjempe i toppen, men er som sakt litt usikker. 9 Down Under står fint til med tanke på hennes drømme opplegg med tempo og rygg i sisterunden, da speeder O K Karlsen hoppa fort ned oppløpet.

6 Golden Glamour er noen ganger fryktelig god så noen ganger langt under båten. Synes selv hun er klart best i tet, så er inne på at Tengsareid prøver å overta teten fra 2 Cantabharmony. Skulle han klare, det stiger vinnersjansene.

Rangering V5-5: A: 7 B: 12-2-4-9-6-1-3 C: 5-11 D:8-10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere