Vinner Vålerenga i Haugesund?

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Det og mye annet finner du svar på i dagens tippetips!

08.08.10 10:47

Klassisk søndagskupong også denne søndagen, med seks oppgjør fra runde 20 i Tippeligaen og seks oppgjør fra Adeccoligaen. På folkerekka er som vanlig de fleste hjemmelagene favoritter, mens Vålerenga faktisk er favoritt borte mot Haugesund, som fortsatt er ubeseiret på hjemmebane.

TV 2 viser Aalesund - Tromsø klokken 20.00. Innleveringsfristen for søndagskupongen er klokken 17.55.

Tippeligastatus:Her er oppdatert skade- og karanteneoversikt i Tippeligaen.
Dagens spillforslag: Klikk her for å levere vår 96-rekker
Travtips Sørlandet: Tar sin 21. seier

Aalesund - Tromsø
Aalesund ble et nummer for små i Europa League-forsøket, og Rekdal uttalte at det var lærerikt, men at man bar noe preg av å være førstegangsreisende. I Tippeligaen ligger man på en femteplass, og 5-3-1 hjemme hittil er bra. Prestasjonene på hjemmebane er ganske varierende. Sist klarte man 1-0 over et godtgående Vålerenga, før det ble det bare 1-1 mot et Molde litt ute av form.

Tromsø ledet, falt litt av, og har nå tatt seg litt opp igjen med 1-3-1 på de fem siste. 3-0 hjemme over Stabæk sist var solid. På bortebane er det en stund siden forrige seier. 1-1 mot Kongsvinger, 2-2 i Hønefoss, 1-2 tap mot Godset. Slikt blir det ikke seriegull av. Formen er vel sånn passe, ikke mer.

Skaderapport Aalesund: Amund Skiri er fortsatt ute med en ankelskade. Demar Phillips (tå) kan rekke kampen mot Tromsø.

Skaderapport: Sigurd Rushfeldt er fortsatt ute med en strekk på baksiden av låret. Kevin Larsen (korsbånd/rygg) er tilbake etter langtidsskade og prøver seg for Tromsøs reservelag. Kara Mbodji (meniskoperert) og Hans Åge Yndestad (ribbein) er friskmeldt.

Aalesund vant 1-0 i Tromsø for en måned siden. Tidligere resultater mellom disse på dagens bane er 1-1, 1-3, 2-3 og 0-1. Det er nesten så man må si at Aalesund sliter med Tromsø på hjemmebane, selv om Aalesund er et bedre lag i dag enn på lenge.

Aalesund skal ha en brukbar sjanse til seier mot et Tromsø-lag som ikke er helt på høyden om dagen. Men vi garderer for en uavgjort på Aalesunds ustabilitet og svake historie mot Tromsø. HU i kamp 1.

Enkelt: Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Haugesund - Vålerenga
Haugesund er blant de alle beste hjemmelagene denne sesongen. 6-3-0 på hjemmebane holder de nyopprykkede oppe på en tiendeplass, og det ser foreløpig ut til å gå mot fornyet kontrakt. 4-0 over Viking i forrige hjemmekamp var meget sterkt, og sist yppet man seg faktisk også på bortebane med tre scorigner på Lerkendal, uten at det ble poeng.

Vålerenga tapte sin forrige bortekamp, mot Aalesund, men det var fort glemt etter utklassingen av et skadeskutt Start på Ullevål. 8-1 ble det til slutt, og Vålerenga er nå det klart mest målfarlige laget i Tippeligaen. De er nærmeste utfordrer til Rosenborg i tabelltoppen, og man ser ut til å gjøre en meget god sesong denne gangen, både underholdningsmessige og resultatmessig. Bortetallene 4-2-4 hittil.

Skaderapport Haugesund: Eirik Mæland (hofte), målvakt Per Morten Kristiansen, Allan Olsesen og Djedje Victorien rekker ikke kampen mot VIF. Sørensen og Ørsal er usikre. Trygve Nygaard måtte ut med ryggsmerter mot RBK sist, men er meldt fit for fight. Lars Øvernes skal vokte målet denne gangen.

Skaderapport Vålerenga: Lars Iver Strand (ankel), Birger Madsen (hofte) og Gudmund Taksdal Kongshavn (albue) er fortsatt uaktuelle. Kristofer Hæstad (lårhøne), Stefan Strandberg (kne) og André Muri (sykdom) var usikre men er friskmeldte før møtet med Haugesund. Fellah er tilbake fra karantene.

Vålerenga vant det omvendte oppgjøret 5-2. Før det må vi tilbake til 2001 for siste innbyrdes oppgjør, 1-1 i Haugesund.

Det burde ligge an til mye mål i dag med disse lagene i aksjon. Mange venter at Haugesund får sesongens første hjemmetap i dag. Vi er med på tanken om at Haugesunds reservekeeper ligger an til å bli svett hvis Moa og de andre fortsetter å pepre motstanders mål med årets-scoring-kandidater, slik de gjorde mot Start og flere andre. På den annen side viste Aalesund og Rekdal oss hvordan man tar ut Vålerenga på hjemmebane, og vi tror det blir jevnt i dag, så jevnt at vi sliter med å se en vinner. At Vålerenga, som hittil har vunnet bare 4 av 10 bortekamper, er favoritter med 45 prosent på folkerekka mot et hjemmelag som har 9 strake uten tap, henger ikke på greip her i gården. Men det er en del fravær hos hjemmelaget, og kampen er åpen. Vi markerer HUB i kamp 2.

Få scoringsvarsel på SMS!

Kongsvinger - Hønefoss BK
Bunnoppgjør mellom to nyopprykkede lag. Her blir det knallhard kjemping, skulle man tro. Kongsvinger må nesten vinne denne for ikke å havne veldig langt bak, det skiller allerede seks poeng i favør Hønefoss.

Kongsvinger 1-3-5 på hjemmebane hittil. Forrige hjemmekamp endte 1-1 mot Tromsø. Sist spilte kamp var borte på Åråsen der man ledet 2-0 og burde rodd i land en seier, men det glapp på slutten. Man fikk hvertfall vist seg frem fra en god side og tatt et poeng, og kanskje kan en slik prestasjon hjelpe på selvtilliten.

Hønefoss har med 2-1-2 på de fem siste klatret opp mot lagene rett over streken, og man a poeng med Molde i øyeblikket. Det er på hjemmebane man har begynt å by motstanderne på kamp, på bortebane har Hønefoss stadig 1-1-7 og rekordsvake 2-23 i målforskjell. Sist man tok poen i en bortekamp var 5. mai da man murte seg inne og frustrerte Vålerenga til 0-0. Dette har man ikke lykkes med siden.

Skaderapport Kongsvinger: Ørjan Berg Hansen (kne) rekker ikke Hønefoss-kampen. Edier Frejd testes før kampstart. Roger Risholt (kne) og Bobbie Friberg da Cruz (stempling) ser ut til å bli klare. Kai Olav Ryen (korsbånd) og keeper Conny Månsson (korsbånd) mister trolig hele sesongen. Kjell Rune Sellin er kommet på lån fra RBK, og fredag ettermiddag ble han spilleberettiget for KIL. Gøran Wigum er tatt opp i A-lagsstallen denne uken. Karantene: Carl-Erik Torp (tre gule)

Skaderapport Hønefoss: Lars Lafton (akilles), David Hanssen (ankel) og Rune Bolseth (menisk) er ikke med i troppen mot Kongsvinger. Karantene: Paul Obiefule (karantene for ufin feiring)

Kongsvinger vant det omvendte oppgjøret 2-1 på Hønefoss i april. I Adeccoligaen i fjor vant Hønefoss begge oppgjørene, det ble 1-0 på Gjemselund. Tre strake seire til Kongsvinger på Gjemselund før det.

Vi får ganske sikkert se Sellin gjøre sin debut for Kongsvinger i dag, og det kan bli utslagsgivende, forhåpentligvis positivt, for det er ikke sikkert at nøkkelen til suksess er å splitte opp offensiven med Güven, Tuelo og Niang, som tidvis har fungert bra. Uansett tror vi et Kongsvinger i desperat poengnød nekter å tape for en annen opprykker på hjemmebane. Hønefoss har kommet i bedre form i det siste, men det vises bare på hjemmebane. Vi tror på tøff og jevn kamp og en knepen seier til Kongsvinger i dag. H i kamp 3.

Registrer deg gratis som nettspiller hos Norsk Tipping i dag

Molde - Viking
Molde kom på mange måter godt fra de to oppgjørene mot Stuttgart i Europa League-kvalifiseringen, selv om de tapte 4-5 sammenlagt. De scoret fire mål mot et av Europas bedre lag, riktignok ikke et toppet Stuttgart, og det spillet de fikk til der må man jo prøve å ta med seg inn i Tippeligaen. Molde har vært skuffende tamme i Tippeligaen i det siste, og har ikke vunnet siden 16. mai. Sist hjemmekamp tapte man likegodt 1-2 for et skadeplaget Start-lag, og før det maktet man ikke mer enn 0-0 mot Sandefjord. Etter kveldens runde kan Molde ligge på nedrykksplass.

Viking er oppe på en fin fjerdeplass. På bortebane har man nå 2-3-4 totalt, etter at man fikk seg en skikkelig smekk 0-4 i Haugesund. Viking er først og fremst et godt hjemmelag, mens det varierer på bortebane. Dog ble det bare 0-0 hjemme mot Sandefjord sist, en stor skuffelse i Nevlands comeback i Stavanger.

Skaderapport Molde: Christian Steen er på vei tilbake etter leggskaden, men det er usikkert om han rekker Viking-kampen. Rune Ertsås, som var leid ut til Sandefjord, er blitt Vejle-spiller.

Skaderapport Viking: Thomas Sokolowskis lyskeskade er så ille at han må stå over resten av sesongen. Jørgen Horn er tilbake etter tretthetsbruddet, men midtstopperen tråkket over i en kamp for reservelaget denne uken og rekker ikke Molde-kampen. Karantene: Tommy Høiland (fem gule)

Molde har ofte problemer med Viking i Molde. I fjor tapte Molde 1-2, i forfjor tapte de 2-3. i 2006 vant Molde 3-1. Det står 6-2-2 fordel Viking på de ti siste innbyrdes oppgjørene uansett bane.

Molde sliter i Tippeligaen, men sto på og skapte en del mot Stuttgart. Viking er ikke noe stort bortelag og har gjort to svake kamper på rad nå. Vi tror mest på Molde i dag, de kan nå fokusere på å klatre på tabellen og det tror vi de gjør. Minst ett poeng skal de kunne klare hjemme mot Viking. HU i kamp 4.

Stabæk - Strømsgodset
Stabæk har slitt litt med skader i det siste, og de to siste hjemmekampene er tapt, mot Rosenborg og Viking. Sist tapte man også bortekampen i Tromsø med 0-3, og Stabæk sliter med å finne formen. 4-2-4 på hjemmebane totalt for Stabæk nå, og dersom man skulle tape enda noen kamper, blir man innblandet i nedrykkstriden.

Godset fortsetter å vinne i Drammen og tape alle andre steder. Man tok riktignok sesongens første borteseier på Gjemselund for en måned siden. 1-2-6 på bortebane totalt er akkurat så dårlig som mange forventet, og for tippekupongens del er det greit om Godset fortsetter denne trenden ut sesongen. Det vil ikke overraske oss.

Skaderapport Stabæk: Tor Marius Gromstad (hamstring) og Johan Andersson (legg) er fortsatt ikke tilgjengelige. Torstein Andersen Aase er friskmeldt etter smellen i hodet, men det vil ta tid før han har fått bygget seg opp fysisk etter den langvarige skaden.

Skaderapport Godset: Steffen Nystrøm (strekk), Marcus Pedersen (lysk), Jo Inge Berget (kne) Kim André Madsen og Alexander Aas (lår) er ikke med i troppen som møter Stabæk. Det er imidlertid Joel Riddez, som er klar etter hjernerystelsen. Den nigerianske backen/midtbanespilleren Akeem Latifu (20) er endelig blitt spilleklar og kan få sin debut for A-laget søndag. Steffen Nystrøm har signert for Tromsø, men spiller resten av sesongen i Godset-drakt.

Innbyrdes oppgjør viser at Stabæk nesten alltid slår Godset, til og med i Drammen. Det ble 3-1 til Stabæk i Drammen tidligere i år, og de fire siste hjemmekampene mot Godset har Stabæk vunnet 3-1, 6-0, 4-1 og 3-2.

Her taler mye for hjemmeseieren. Stabæk har mindre skader enn på lenge, mens Godset fortsatt har flere mann ute. Da holder det ikke på bortebane. Legg til Stabæks historiske overtak og det må bli en H i kamp 5.

Start - Brann
Start klarte seg en stund med tidvis skadeplaget tropp, og vant fire av fem kamper i juli, men mot Vålerenga sist holdt det så til de grader ikke og man fikk 8 baklengs. Likevel startet man kampen godt og var i ledelsen før det raknet i 2. omgang. 5-3-1 på hjemmebane totalt er blant de bedre.

Brann har 3-3-0 på de seks siste og man puster lettet ut i Bergen. Men trygge er man ikke, da det bare er tre poeng ned til Molde og Hønefoss på kvalik-plassen. 2-2-5 har Brann på bortebane totalt nå. Hvor bra er det egentlig? Man slo fortapte Sandefjord 4-1 sist, og man har slått mindre gode Kongsvinger 3-0 på Gjemselund. 1-1 i Haugesund og 0-0 borte mot Odd. Brann har fått orden på mye av spillet sitt, men har ikke slått andre enn de to bunnlagene på bortebane.

Skaderapport Start: Christer Kleiven (kne) er ute et par uker til. Branislav Milicevic er kvitt lyskeskaden og kan være aktuell til kampen mot Brann. Det samme gjelder for Ole Martin Årst. Clarence Goodson, Hunter Freeman og Rolf Daniel Vikstøl er tilgjengelige igjen etter karantener. Lisensen til keeper Rune Nilssen er endelig blitt klar. Karantene: Petter Bruer Hanssen (tre gule)

Skaderapport Brann: Cato Guntveit (tå) er eneste utilgjengelige spiller i Brann-troppen.

Start vant 4-3 i Bergen tidligere i år. I fjor tapte Start hjemmekampen mot Brann 0-1. Ellers er det jevnt, det står 4-3-3 fordel Start på de ti siste innbyrdes.

Med mange av de faste spillerne tilbake på plass skal Start klare å rette opp inntrykket etter det pinlige tapet sist. Hvis Drillos teori om at lag som taper med fem mål eller mer nesten alltid vinner påfølgende kamp holder vann, skal jo dette være årets klareste H. Det er det trolig ikke, men Brann får til såpass lite på bortebane at markeringen vår blir H i kamp 6.

Bryne - Sandnes Ulf
Det er duket for lokaloppgjør i sørvest, etter 2-1 borteseier til Bryne tidligere i år. Siden da har Bryne hatt en flott periode med fem strake seire som tok dem helt opp på tabelltopp, og deretter en tilsvarende svak periode med fire strake tap som har tatt dem ned til midten av tabellen. Det kan se ut som det ikke finnes noen mellomting for Bryne. Fem strake seire med samlet målscore 20-4 (Lyn-kampen inkludert) følges opp med 0-0-4 og målscore 7-19. Bryne har kun én uavgjort denne sesongen, 0-0 mot Follo i sesongpremieren.

Bryne-trener Tommy Bergersen sier til Jærbladet: "Nøkkelspillere, som har vært ute av form, er på vei tilbake, og det virker som de fleste har fått sprut i beina igjen. Forhåpentligvis framstår vi på en helt annen måte enn hva vi har vist i de to siste hjemmekampene. Gjør vi det, er vi mer enn gode nok til slå Sandnes Ulf."

Sandnes Ulf sliter med å komme seg vekk fra bunnsrtiden, og det er høyst usikkert hvilken divisjon dette laget spiller i neste sesong. 2-2-3 på bortebane totalt er ikke så galt. Forrige bortekamp vant man, 1-0 i Nybergsund er respektabelt. 2-2 borte mot Mjøndalen før det.

Sandnesposten skriver at to spillere som stod over kampen mot Ranheim sist er ventet tilbake i troppen mot Bryne. Andreas Westlye trente alternativt i går, men blir trolig klar. Harald Vindenes vender tilbake fra suspensjon. Bryne melder om skadefritt mannskap. I tillegg er nykommer Daniel Moen Hansen med i søndagens tropp.

Bryne klarte altså 2-1 borte mot Sandnes-Ulf i våres. I 2008 vant bryne 4-0 hjemme, mens det ble 1-1 i Sandnes.

Det er Sandnes-Ulf som er formlaget av disse to. I dag bør man ha bedre sjanser enn på lenge til å vinne borte mot rivalen Bryne. Samtidig er det én kamp Bryne nekter å tape på hjemmebane i år, og det er denne. Folkerekka viser i skrivende stund tegnfordelingen 68-17-15. Det er tydeligvis kun 15 prosent av tipperne som tror på, eller har gardert for, borteseieren på Jæren i dag. Vi mener Sandnes-Ulf skal ha adskillig bedre sjanser i dag, og B skal med på kupongen. Siden Bryne knapt spiller uavgjort garderer vi med en H. HB i kamp 7 da.

Follo - Bodø/Glimt
Follo tar poeng jevnt og trutt, men ikke nok til å klatre på tabellen. Nedrykk er fortsatt en fare. 2-0 seier over Strømmen i siste hjemmekamp var bra, men borte mot Sundet sist gikk mye galt. 1-4 ble tapet til slutt, og man pådro seg noen litt leie kort som skal sones for i dag.

Glimt er det beste hjemmelaget og det dårligste bortelaget i Adeccoligaen. Det holder til fjerdeplass, så det er ikke mange kampene man skal vinne borte før man utfordrer topplagene. 0-3-4 og målforskjell 4-8 på bortebane totalt. Sist tapte man borte for Ranheim med 1-2. 1-1 borte mot habile Sarpsborg før det, og man slo Sarpsborg 4-0 hjemme forrige helg.

Follos Eirik Markegård, Jørgen Røssevold og Anders Jahnsen soner for kort i dag. Disse er mer eller mindre faste på laget, så her må man finne en alternativ løsning. Finner ingen skader hos Glimt.

"Borteseieren kommer nå", varsler Runar Berg på glimt.no. Vi tror fort han kan få rett. Follo stiller svekket i dag, og dette må Glimt klare å utnytte. Full tillit får de likevel ikke, vi markerer UB i kamp 8.

Mjøndalen - Løv-Ham
Mjøndalen er ikke i form om dagen. 0-2-3 på de fem siste gjør at laget styrer mot nedrykk. Sist tapte man med ishockeysifrene 3-7 i Finnmarkshallen, og før det røk man 0-1 for Sogndal på Nedre Eiker. Det begynner å bli litt misnøye blant supportere og andre rundt klubben over sportssjef Kenneth Karlsen og trenerne Hans Erik Ødegaard og Vegard Hansen og deres taktikk og bruk av spillerstallen, eller mangel på sådan. Noe annet enn misnøye hadde forsåvidt vært rart, siden laget ligger sist etter halvspilt sesong.

– Dette tapet kom ikke på grunn av manglende innsats eller dårlig innstilling. Jeg synes alle sto på. Det går rett og slett på kvalitet, innrømmet Vegard Hansen til dt.no etter 7-3-tapet mot Alta i bunnkampen i Finnmarkshallen.

Løv-Ham er inne i en god periode, men skuffet mange da det bare ble 0-0 hjemme mot Tromsdalen sist. 10 poeng på de fire siste kampene har tatt klubben opp på øvre halvdel av tabellen. Trener Tom Mangersnes forteller hvorfor: "En tilnærmet skadefri tropp og dyktige prøvespillere har bedret kvaliteten på treningene våre. Videre har vi klart å holde fokus på enkle faktorer som avgjør kamper." Løv-Ham har 3-0-4 på bortebane totalt.

Mjøndalen har skade på i alt syv av 20 spillere, forteller dt.no. Spissen Bajram Ajeti er en av disse. Ellers ser det ut til at oversikten over skader og suspensjoner på Mjøndalens nettside ikke oppdateres lenger, så ikke la deg lure der.

Mjøndalen vant 2-0 i Bergen tidligere denne sesongen. I fjor ble det 0-0 i begge møtene. Ingen innbyrdes møter før den tid.

Løv-Ham har slått Bryne og Ranheim i de to siste bortekampene. Da skulle man tro at de kunne få til noe mot Mjøndalen også, men Løv-Ham står på listen over lag vi ikke stoler på, da de varierer mye og gjerne slår de sterke lagene og feiler mot de mindre gode. Vi markerer UB i kamp 9.

Moss - Nybergsund IL-Trysil
Moss får det ikke helt til denne sesongen. De spilte med maks innsats i lokaloppgjøret mot Fredrikstad og ble belønnet med ett poeng etter en meget vakker scoring. Men man klarer ikke følge opp en god prestasjon og i midtuken ble det tap hjemme 1-3 for Ranheim, i en kamp man hadde fint lite å by på. 0-1-4 på de fem siste holder Moss nede på nedrykksplass.

Ellers er det litt foranderlige tider i klubben om dagen. Tidligere landslagskeeper Erik Holtan har overtatt som ny hovedtrener ut sesongen. Tidligere trener Per Morten Haugen er nå ansatt som sportssjef.

Sundet turer videre med en seier der og et tap her, og summen av disse tilsynelatende tilfeldige hendelsene er 6-4-5 og en plass rundt midten av tabellen. Sa vi 6-4-5? Vent litt, det skal visst spilles omkamp mot Alta etter den mystiske dommeravgjørelsen vi beskrev forrige helg, så da må vi ikke bare trekke fra uavgjorten mot Lyn, som Sundet mistet, men også det ene poenget vi trodde de fikk i Alta. Hva er egentlig stillingen i Adeccoligaen? Det vil først vise seg etter at alle som en eller annen gang har ment at en feilaktig dommeravgjørelse har kostet dem poeng har fått kjørt sine saker gjennom... et system? En nemd? NFF?

Sundet knuste Follo 4-1 sist på hjemmebane, og så ble det 3-3 i Finnmarkshallen, man scoret jo målene selv om de ikke gjelds lenger, og før det vant man en bortekamp i Tromsdalen 2-1. Formen viser 2-1-2 på de fem siste.

Moss har gode Thomas Klaussen er ute med karantene. Kvalheim er tilbake. Sundet har skade på Wycliffe. Durakovic har gjort comeback på laget etter en periode i svensk fotball, det er et klart pluss for Sundet. Det ser ellers ut til at man prøver å beholde gode Ojo, en spiller flere klubber har vist interesse for.

Sundet vant sesongens første møte 4-2. Før det har Moss hatt et meget godt tak på Sundet. Moss vant 2-0 og 2-1 i fjor, 5-0 og 2-1 året før.

På 16 kamper denne sesongen, hvorav 14 foreløpig er tellende, har Sundet aldri vunnet to på rad. I dag har man sjansen mot et Moss uten toppscoreren på plass og med utskiftninger på trenerplass. Det er gratis inngang på Melløs i dag, men publikum kan ikke vinne kampen alene, og i håp om litt størrelse på eventuelle premier i dag går vi for outsideren på folkerekka. B i kamp 10.

Strømmen - Fredrikstad
Etter fem kamper uten tap kom ""uslåelige" Strømmen fort ned på jorda etter 0-2 mot Follo og 1-5 for Sogndal i de to siste. – Det var klasseforskjell. Dette er det bare å glemme, sa spissen Andreas Moen til Strommen-IF.no etter tapet i Sogndal.

Fredrikstad er vel det eneste laget i Adeccoligaen som holder samme klasse som Sogndal for tiden. 4-1-0 på de fem siste er sterkt, og laget spiller med stor trygghet. Man sløste med sjansene mot Moss sist, og måtte ta til takke med 1-1.

Fredrikstads nye gutter Gilmak Queiroz Da Silva og Cristian Gamboa er nå spilleberettiget og vil trolig få litt spilletid etter hvert, men kanskje ikke så snart som i dag.

Fredrikstad skal vinne dette på en normal dag. Etter sjansesløseriet sist har man trolig fokus på å sette sjansene man helt sikkert vil skape mange av i dag, og Strømmen skal være et nummer for små for et Fredrikstad i form. B i kamp 11.

Tromsdalen - Alta
Tromsdalen har tradisjonelt vært et vanskelig sted å være bortelag, men i år har mange fått med seg poeng herfra. 3-0-4 på hjemmebane totalt er uvanlig svakt fot TUIL. Formen er også svak, med 1-1-3 på de fem siste i alt. De to siste hjemmekampene er tapt, for Sundet og Fredrikstad. Dagens kamp kan se ut til å være en såkalt sekspoengskamp med tanke på å unngå nedrykk.

Alta ser ut til å måtte kjempe mot nedrykk denne sesongen. Sist vant de hele 7-3 hjemme mot Mjøndalen, en meget viktig seier. På bortebane går det adskillig tråere og de tre siste har gitt null poeng etter 2-4 tap for Løv-Ham, 0-2 for Glimt og 1-6 for Strømmen.

– De elleve som startet mot Mjøndalen gjorde en god jobb, så jeg ser ingen grunn til å bytte noe på det, sier spillende Alta-trener Aasmund Bjørkan til altaposten.no. Der nevnes det også at Thomas Andersen fortsatt er ute med skade og Dio har heller ikke vært i trening med ball. Jacob Nilsson klarer mer og mer på trening, og er heldigvis på rett vei.

Fra Tromsdalen er det ingen informasjon rundt dagens kamp, men litt snoking på lagets facebook-side forteller hvertfall om god stemning på treningene i det siste.

Innbyrdes oppgjør viser Tromsdalens noe heldige 2-1 seier i Alta tidligere i år, samt 2-1 seier til TUIL i tilsvarende kamp i fjor. I cupen året før vant TUIL hele 6-2 på hjemmebane.

Dette er ingen lett kamp å tippe, men vi heller mot at Tromsdalen har et godt nok lag til å vinne enda en gang. Alta på bortebane er ikke det mest skremmende i Adeccoligaen, og selv om dette er en nordnorsk duell og mange kamper visstnok har vært jevne, pleier Tromsdalen å vinne. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vårt 96-rekkers spillforslag

Klikk her for å levere vårt 486-rekkers spillforslag

Her kan du levere det store spillforslaget til redusert pris med det geniale verktøyet TippSt@tion!

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.08.2010 17:55
1. Aalesund - Tromsø H U
2. Haugesund - Vålerenga H U B
3. Kongsvinger - Hønefoss BK H
4. Molde - Viking H U
5. Stabæk - Strømsgodset H
6. Start - Brann H
7. Bryne - Sandnes Ulf H B
8. Follo - Bodø/Glimt U B
9. Mjøndalen - Løv-Ham U B
10. Moss - Nybergsund IL-T B
11. Strømmen - Fredrikstad B
12. Tromsdalen - Alta H

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.08.2010 17:55
1. Aalesund - Tromsø H
2. Haugesund - Vålerenga H U B
3. Kongsvinger - Hønefoss BK H U B
4. Molde - Viking H
5. Stabæk - Strømsgodset H
6. Start - Brann H U
7. Bryne - Sandnes Ulf H U B
8. Follo - Bodø/Glimt B
9. Mjøndalen - Løv-Ham H U B
10. Moss - Nybergsund IL-T H U B
11. Strømmen - Fredrikstad B
12. Tromsdalen - Alta H

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.