Gå til sidens hovedinnhold

Vinnere og tapere

Sammendraget i Tour de France har satt seg.

Ni etapper er kjørt av Tour de France, ti med prologen. Endelig kan vi se konturene av et sammendrag med litt mer avstand mellom rytterne i toppen.

Undertegnede hadde på forhånd aldri trodd at tirsdagens etappe skulle bli så avgjørende. De siste to årene har alle etapper med målgang utfor endt opp med mer eller mindre status quo, når det gjelder de største favorittene.

Men ingenting er mer gledelig enn å ta feil når vi fikk servert den etappen vi gjorde.

Les også: - Et menneske klarer ikke mer

Vinnere
I første rekke er det Alberto Contador og Andy Schleck som går seirende ut av Alpene, men det er ikke uventet.

- Jeg kunne ha sprengt meg selv, sa Schleck etter etappen, ifølge feltet.dk.

Luxembourgeren forklarer hvorfor han ikke angrep Contador en gang til.

- Hard etappe i dag (tirsdag, joun. anm.) i Tour de France. Fantastisk lagarbeide og et godt resultat til slutt. Avstandene i mål var kjempestore. Nå er det hvile, skrev Contador på Twitter etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: I gult etter Saxo-trekk

Fest på hjemmebane
Kikker vi litt bak de to beste, er det ingen tvil om at den største vinneren er regjerende olympisk mester, og heter Samuel Sanchez. Sanchez har tidligere blitt nummer seks i Tour de France, men at han allerede nå skulle ligge på tredjeplass sammenlagt i Tour de France kommer som en overraskelse på mange.

Spankolen, i det baskiske laget, var ikke langt unna Contador og Schleck når de begynte å jobbe sammen på Col de la Madeleine, mens han i bunnen av utforkjøringen bare var 10-15 sekunder bak superduoen.

Spanjolen, i det baskiske laget, er kjent for å kjøre ekstremt bra mot slutten av de store tourene, dersom han fortsetter den trenden blir han farlig i Pyreneene, som regnes som Euskaltel sin hjemmebane.

Det er bare å glede seg til oransjefargede fjellsider!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: I gult etter Saxo-trekk

Sterk Rabobank-duo
Denis Mensjov har også kommet godt ut av Alpene. Russeren ligger på fjerdeplass, kun 13 sekunder bak Sanchez. På tirsdag kjørte han godt sammen med lagkamerat Robert Gesink og fikk til et tilfredsstillende resultat.

I samme gruppe satt også Levi Leipheimer og Joaquin Rodriguez. De må også kunne sies å ha gjort en godkjent figur i Alpene.

Jurgen Van Den Broeck og Luis Leon Sanchez kan også være relativt fornøyde etter dagen. Sanchez gikk i det tidlige bruddet og tok derfor inn tid på alle utenom Contador og Schleck.

Belgiske Van Den Broeck fullførte sammen med blant annet Lance Armstrong, og faller kun en plass i sammendraget. Med tanke på hva han har gjort tidligere er en femte plass tilfredsstillende for den 27 år gamle belgieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjekk hva procycling.no trodde før touren!

Tapere
Rittets to største tapere heter Lance Armstrong og Cadel Evans. Begge to har tapt alt for mye tid til å kunne håpe og figurere på podiet i Paris.

- Jeg lider på sykkelen hver eneste dag, men jeg gjør det med glede, forklarte Evans, ifølge cyclingnews.com.

- Guttene og laget har støttet og trodd på meg. Jeg er lei for at jeg har skuffet dem.

Bradley Wiggins er ikke redd for å snakke, men kanskje burde han snakket litt mindre og trent litt mer? Briten ser ut til å gå inn i døgnfluenes dal. Både på søndag, og på tirsdagens etappe tapte han alt for mye tid til å kunne kjempe om pallen, som var målet i forkant av touren.

- Jeg tror stadig at jeg kan få en respektabel plassering, noe som kan være en topp ti plassering. Jeg vil gøre mitt beste for å komme dit, kunne Wiggins fortelle, ifølge Reuters.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Svak Liquigas-duo
Ivan Basso og Roman Kreuziger, var i likhet med Mensjov og Gesink, en fryktet duo i forkant av Alpene. Etter to harde etapper virker de noe akterutseilte og ligger nesten likt i sammendraget, på 10. og 11. plass, 5.09 og 5.11 etter Schleck.

- Dårlig dag for meg, beina var ikke gode. Men jeg er rolig fordi Tour de France er lang og hard. Jeg håper det går bedre på de neste etappene, skrev Kreuziger på Twitter etter etappen.

Carlos Sastre og Michael Rogers tapte også mye tid i dag, og kan vinke farvel til sine håp om å kjempe om en plass på podiet.

Footon-duoen Eros Capecchi og Rafael Valls skuffet også noe. Begge kjørte imponerende på lørdag og søndag. Italieneren og spanjolen fullførte 25.56 bak vinneren, Sandy Casar.

Resultater sammenlagt:
1. Andy Schleck (Team Saxo Bank) 43:35:41
2. Alberto Contador (Astana) +41
3. Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) +2.45
4. Denis Mentsjov (Rabobank) +2.58
5. Jurgen Van Den Broeck (Omega Pharma-Lotto) +3.31
6. Levi Leipheimer (Team Radioshack) +3.59
7. Robert Gesink (Rabobank) +4.22
8. Luis León Sánchez (Caisse d'Epargne) +4.41
9. Joaquin Rodriguez (Team Katusja) +5.08
10. Ivan Basso (Liquigas) +5.09
11. Roman Kreuizger (Liquigas) +5.11
(..)
14 Michael Rogers (Team HTC-Columbia) +7.04
15 Carlos Sastre (Cervelo Test Team) +7.13
16 Bradley Wiggins (Sky Professional Cycling Team) +7.18
18 Cadel Evans (BMC Racing Team) +7.47
31 Lance Armstrong (Team Radioshack) +15.54

Hvem er dine vinnere og tapere? Del dine synspunkter i kommmentar-feltet under!

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Reklame

NÅ: Knallpris på alt fra det populære merket