Det er ingen mangel på titler i internasjonal poker, hvor det i 2007 har blitt avviklet 81 uoffisielle verdensmesterskap i regi av World Series of Poker (live) og PokerStars (internett).

Nå har den ene VM-tittelen byttet eier.

Nettspilleren «TheV0id» vant hovedturneringen i PokerStars' turneringsserie WCOOP og fikk 7,4 millioner kroner for seieren. Men denne spilleren brøt reglementet til PokerStars og er nå fratatt seieren.

- For å bevare spillets integritet er TheV0id blitt diskvalifisert fra førsteplassen, opplyser spillselskapet i en e-post til sine kunder.

PokerStars bekrefter overfor Nettavisen at dette stemmer.

Dermed går seieren til amerikaneren ka$ino, mens Vanessa Rousso (kjent som LadyMaverick på PokerStars), rykker opp til andreplassen.

Flere pokerforum skriver at TheV0id er den kjente pokerspilleren Mark Teltscher fra Storbritannia, som blant annet har vunnet en av de største turneringene i europeisk livepoker, nemlig European Poker Tour London i 2005.

Teltscher ble også nummer to i EPT Barcelona tidligere i år. Han har ifølge TheHendonMob.com spilt inn over 1,8 millioner dollar i løpet av karrieren.

En kilde i PokerStars skal ha sagt til en av brukerne av nettforumet TwoPlusTwo at Teltscher skal ha spilt på fem spillekontoer samtidig, hvilket er ulovlig.

Pengepremien på 7,4 millioner kroner skal allerede være beslaglagt.