*Nettavisen* Sport.

Vinneren skulle være hjelperytter

Foto: Even Emberland (www.procycling.no)

- Jeg var ikke kaptein, smiler Tulik.

19.08.13 08:43

STAVANGER (procycling.no): Angelo Tulik sørget for en sensasjonell triumf da han vant den siste etappen i Tour des Fjords.

Les også: Lurte Kristoff med frekt angrep

Da alle forventet en massespurt, angrep Europcar-rytteren tre kilometer fra målstreken og holdt unna.

- Jeg er ekstremt glad. Det er min første seier i år. Lagkameratene gjorde en fantastisk jobb for meg etter at vi endret taktikken.

- Tony Hurel var kapteinen på etappen, men vi ombestemte oss da vi kom inn på runden i Stavanger. Det var stort å krysse målstreken først, smilte Tulik til procycling.no etter at han har vært på podiet og mottatt folkets jubel.

Teknisk avslutning
Den avsluttende runden var omtrent ti kilometer lang og særlig de to siste kilometerne var teknisk utfordrende. Med flere svinger og rundkjøringer, samt at de siste 100 meterne var på brostein var det en krevende avslutning.

- De vanskelige svingene mot slutten hjalp meg. Da satset jeg alt. Jeg tror ikke jeg ville holdt unna om det hadde vært mer åpent terreng, forteller franskmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Espen J. Lee

Arrangøren la søndag morgen om den avsluttende runden og utelot en bratt og smal brosteinsbakke i Stavanger sentrum fordi de fryktet velt og en uoversiktlig avslutning.

Les også: Løypeendring åpner for ny Kristoff-seier

- Det var for farlig
Sportsdirektør for Tulik, Dominique Arnould syntes avslutningsrundene både fredag og søndag var i overkant teknisk vanskelige for rytterne.

- Det er første gang de arrangerer rittet og organiseringen før og etter etappene har vært bra. Men de lokale rundene i Stavanger var for farlige både søndag og fredag. Det var kaotisk, og det kunne blitt stygge scener med alle utfordringene samt bilene som var langs løypa, forteller Arnould til procycling.no etter at Tour des Fjords er ferdig.

Les også: «Avslutningen var en skam»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Even Emberland

Seierherren er uenig med sjefen
Den 22 år gamle etappevinneren er uenig med lagsjefen.

- Jeg syntes det gikk greit både fredag og på den siste etappen. Det var farlig på fredag, men vi tilpasset oss forholdene og det endte bra, forklarer Tulik.

Europcar hadde før søndagens avslutningsetappe ikke kjørt hjem en eneste topp ti-plassering. Det endret seg da Tulik overrasket spurterne og hovedfeltet i Stavangers gater.

- Nå reiser vi hjem med store smil. Vi gjorde en fryktelig lagtempo i går, men med denne triumfen har vi fått bra uttelling i Rogaland, avslutter Arnould før det franske laget haster fra Stavanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.