Gå til sidens hovedinnhold

Vinnerne uenige om farten

Gregor Schlierenzauer mener lørdagens førsteomgang i Vikersund var på grensen av det forsvarlige. Remen Evensen hadde en annen oppfatning.

VIKERSUND (Nettavisen): - Sikkerheten må prioriteres først, sa østerrikeren som delte verdenscupseieren med Evensen i den største skiflygingsbakken på kloden.

- Det er ikke alle som flyter så lavt som Johan. Jeg fikk ikke muligheten til å fullføre førstehoppet mitt, sa Schlierenzauer, som mente farten definitivt ikke skulle vært høyere.

Dermed har lørdagens to vinnere helt ulike oppfatninger av hvor stor fart som kan tillates i tilløpet.

- Det er ikke noe problem å stå lenger ned, så det er bare å kjøre på med mer fart, sa Evensen, mellom sine to hopp.

Fart ned, fart opp
Evensen og Schlierenzauer hoppet rett etter hverandre med 32 og 33 som startnumre i førsteomgangen.

Før duoen fikk sette utfor ble farten senket, til pipekonsert fra et betydelig antall av de 20.000 frammøtte tilskuerne.

Nordmannen svevde ned til 240-metersstreken for tredje gang på like mange forsøk, mens Schlierenzauer leverte historiens nest lengste skihopp med 243,5 meter.

Østerrikeren skulle helst hatt enda mindre fart, mens den andre vinneren hadde satt pris på mer.

Også Tom Hilde påpekte fredag at nordmennene er alene om å ønske seg høy fart og hopp som er lengst mulig.

- Min nye favorittbakke
Mannen som snøt Evensen fra å ha gjort rent bord i Vikersund hadde imidlertid også ros å komme med.

- Bakken er veldig flott, og det er den letteste skiflygingsbakken jeg har hoppet i. Dette er min nye favorittbakke, konstaterte Schlierenzauer.

- Med helt perfekte forhold er det nok mulig å hoppe 2-3 meter lenger enn den nye verdensrekorden. Jeg er glad for at Vikersund og Norge har fått rekorden, sa 21-åringen, før han ga ros til både arrangøren og kokkene som serverte ham fiskeburger på pressekonferansen.

Kommentarer til denne saken