Gå til sidens hovedinnhold

Vinnersjanser med dronning og prinsesse

Foruten de fire treåringene i første løp, har Per Dave Holtung både ei dronning og prinsesse til start på Biri i kveld.

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Biri.

Her finner du Nettavisens tips til V5B på Biri.

Pine Princess L. har blått blod i årene og gjør sin første start som treåring. Queen of Art er milevis bedre enn hun hittil har fått vist, og kommer ikveld ut med nytt utstyr.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

Fire av de seks startende i 1. løp kommer fra stallen til Holtung. Kvaliteten over feltet er høyt og jevnt, og tillegg er ikke alltid like enkelt å hente inn for unghester som er under utvikling og går litt i rykk og napp. De to på lengste tillegg har dog vært så bra og stabile at de fortjener å være favoritter.

- Foreløpig er det 6 Horgen Geir som har kommet lengst av mine fire, men 5 Horgen Stang er hakk i hel og har størst kapasitet på sikt. Siden de står på så langt tillegg, er jeg ikke sikker på at de henter 1 Atom Ekspress hvis han flyr som han kan. Vi kjørte hurtig med alle treåringene tirsdag og jeg var veldig fornøyd med dem. ”Geir” og ”Stang” gikk 28.5 siste tusen og er i veldig fin utvikling. Jeg vil advare litt for 4 Stjernejerven som har utviklet seg voldsomt den siste tiden. Han står på tjue meter og skal passes. 3 Nimo flyr veldig fort mellom galoppene og kan cirka 33.5/2100. Står ikke så langt tilbake for resten, men er litt mer uferdig. På Bjerke så det ut som han mista travet fullstendig, men han måtte bare rett og slett gjøre ifra seg. Cato sa han bare sprang og vred på seg fra siste svingen og ned oppløpet. Det blir tøft å vinne, men han er ikke helt borte og er ihvertfall aktuell på trippelen, vurderer Per Dave.

I V5-innledningen har unghestspesialisten to hester i programmet. Både 1 Ellings Arnie og 3 Queen of Art (2. løp/V5a-1) er seiersaktuelle, men det knytter seg litt spenning til dem begge siden de hadde litt svak innsats i sin siste start.

- 1 Ellings Arnie er litt opp og ned, men er veldig rask ut og står dermed fint til i dag. Han kan slippe til hvem han vil og få et fint smygløp. Hvis han har en god dag, og han får slippe til på oppløpet, henter han mange til slutt og kan også vinne. Men, det er en trippelplass som er målet i første omgang. 3 Queen of Art var helpigg helt til kusken dro i høyretommen sist, da var det ingenting. I etterkant har vi funnet ut at ganen la seg feil og hun mistet lufta. Nå har vi prøvd med ei plate under haka i trening, og det har kjentes veldig fint. Hoppa har veldig høy kapasitet og er god nok til å vinne hvis det fungerer med plata i løp. Det bør i hvert fall være en fin trippelmulighet og hun bør på bongen i et uoversiktlig løp, synes Holtung.

Som datter av Prix d`Amerique-vinneren Queen L., blir det automatisk knyttet store forventninger til en, men det er ikke mange av hennes avkom som har innfridd. 2 Pine Princess L. (4. løp/V5a-3) ser ut til å være den mest lovende så langt, allerede før treårssesongen er i gang. I kveld årsdebuterer hun på Biri, men det er ikke noe dekket bord hun kommer til.

- 2 Pine Princess L. har overvintret på beste måte og i forrige hurtigarbeid kjørte jeg mellom nitten og tjue full vei. Hun er veldig bedagelig i trening, så fullt svar får vi ikke før hun kommer ut i løp, men det ser lovende ut. Siden hun er svenskfødt, er det ikke så enkelt å plukke løp til henne, så derfor kommer hun ut mot eldre konkurrenter første gang. Jeg har respekt for et par av konkurrentene, spesielt 1 Vicky Diablo. Siden det er autostart, kommer vi til å kjøre en prøvestart med henne. Hun virker travsikker i trening og tror det skal gå greit med bilen også. Vi har ikke så høye forventinger første gang ut, hun er tross alt bare tre år. Selvfølgelig er hun god nok til å hevde seg, men vi tar dette som en test på hvor hun står. Neste oppgave blir et hoppeløp på Jarlsberg med fordel for treåringer og deretter venter Holm Holmsens Minneløp, forteller Holtung.

Før var 9 Kaiser Kamaro (5. løp/V5a-4/V5b-1) både galopplysten og ujevn i prestasjonene, men etter at han kom i trening til Per Dave, har han gjort fire solide løp som ble kronet med seier i siste start.

- 9 Kaiser Kamaro har vært veldig flink etter at han kom til meg. Sporet er helt greit for hans del siden han går fra alle posisjoner. Med noen fine rygger underveis, kan han være med i seierskampen igjen og er i hvert fall trippelaktuell, forteller Holtung.

5 Magni (7. løp/V5b-3) har gjort ett løp i regi Holtung og hun viste fin fremgang fra tidligere.

- Vi var godt fornøyde med 5 Magni sist. Hun ble sjenert på siste langside, men reparerte fint og kom inn på femte. På distansen kan hun 1.33 og muligens rekker det til en trippelplass, men vi slår nok ikke 4 Sjarmør`n hvis han gjentar prestasjonen fra sist. En liten outsider, hvis han roter seg bort, opplyser Per Dave.

Få har vært så uheldig med sporene som 8 Quickvic G.T. (9. løp/V5b-5/DD-2). Denne gangen venter sporet ytterst bak vingen og det forringer sjansene betraktelig i hvert fall på en bane som Biri, med sine drøye svinger og korte oppløp.

- Det er ikke lett å vinne løp bakfra på Biri, men hvis hun er heldig og ikke havner for langt bak, synes jeg ikke at hun er helt ueffen. Det var et par starter hun ikke var helt på topp, men sist viste hun form igjen. Jeg tror hun er på gang igjen og er forsiktig optimist på hennes vegne. Hun kan overraske hvis hun er på skuddhold på oppløpet, uttaler Per Dave som etter siste løp kan puste ut etter å ha hatt ti stallhester i aksjon.

Kilde: rikstoto.no