RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vino går for sin tredje Liège-seier

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Og han tror han kan slå Philippe Gilbert.

Alexandre Vinokourov har vunnet Liège-Bastogne-Liège to ganger. Den første gangen var i 2005, mens han gjentok den seieren i fjor. På søndag kan han da ta sin tredje seier i rittet som kalles La Doyenne.

Les også: Dette er den største Liège-favoritten

Men for å vinne må 37-åringen slå storfavoritten Philippe Gilbert. De to rytterne kjenner hverandre godt, og selv om Gilbert har vært overlegen i Ardenner-klassikerne hittil, er ikke Vinokourov redd for å komme til mål med belgieren.

- Kan slå han i en spurt
- Det vil bli veldig hardt, men jeg er ikke redd for å gå i brudd sammen med Gilbert, sier Vinokourov til La Dernière Heure.

- Jeg er i god form og kan slå han i en spurt, spesielt etter 260 kilometer. I 2005 slo jeg Voigt i en spurt selv om han i utgangspunktet var raskere.

Den eneste som har klart bragden med å vinne alle Ardenner-klassikerne var Davide Rebellin i 2004. Året etter vant Danilo Di Luca de to første. Den tredje vant Vinokourov. Søndag kan han igjen stå i veien for en historisk trippel.

Og kasakhstaneren liker at løypen har blitt tøffere.

- Jeg liker den nye ruten med Haute Levée og La Rouche Aux Faucons. De gjør løpet hardere, og det er lite trolig at det blir 60 ryttere samlet inn til Saint-Nicolas (den siste kategoriserte bakken). Det liker jeg, forteller Astana-rytteren.

Ikke glem Liège-Bastogne-Liège konkuransen!
Alt du trenger om Liège-Bastogne-Liège finner du her!

Vinos siste Ardenner-klassiker
Årets Liège-Bastogne-Liège blir også 37-åringens siste La Doyenne.

-Jeg har bestemt meg. Jeg kunne fortsatt i to år til. Jeg har motivasjonen og formen, men en dag må man legge opp. Jeg ser ikke hva som kan få meg til å ombestemme meg. Jeg ville elsket å vinne en etappe i Tour de France, men spesielt drømmer jeg om å ha den gule trøya, sa Vinokourov ifølge cyclingnews.

Les også: Nordhaug nedtoner forventningene

Ønsker seg Gilbert
Når det kommer til hvem som skal overta for Vinokourov har kasakhstaneren en klar favoritt.

- Jeg har kjent Philippe (Gilbert) i mange år nå, og vi trener en god del sammen. Jeg hadde elsket å se ham i Astana. Om det er mulig eller ikke kommer an på sponsorer og de ansvarlige. De må først bestemme om de skal satse på etappeløp eller klassikere. Men det er ingen bedre rytter for klassikerne enn Gilbert.

Diskuter LBL her!

Du kan følge Liège-Bastogne-Liège LIVE på procycling.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere