RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vinokourov stiller til parlamentsvalg

(Reuters/Scanpix)
Astana-kaptein Alexandre Vinokourov er på vei inn i politikken.

I høst ble det kjent at Alexandre Vinokourov tar ett år ekstra på sykkelsetet. Nå er det også klart at 38-åringen stiller til parlamentsvalg i hjemlandet.

Astana-rytteren er en av 127 kandidater fra partiet Nur Otan, som for tiden har makten i det sentralasiatiske oljelandet.

Sykkelstjernen er en av en gruppe sangere, idrettsfolk og artister som er nominert av partiet. Hekkeløper Olga Shishigina og bokseren Yermakhan Ibraimov er også nominert. Sistnevnte vant OL-gull i Sydney i 2000. I de samme lekene tok Vinokourov sølv.

- Det er en ære for meg å delta i valget som en kandidat, sier Vinokorouv til DH.be, ifølge Velonation.

Samtidig poengterte han at det var syklingen som var hovedfokus enn så lenge.

- Jeg vil fullføre sesongen på sykkelsetet og fokusere på å delta i OL, deretter skal jeg hjelpe Kasakhstan uansett hvordan, slår den angrepsvillige rytteren fast.

Det politiske systemet i Kasakhstan har et par smutthull som gjør det uproblematisk for syklisten å starte sin politiske karriere etter OL i London.

De fleste har antatt at Vinokourov ville innta en sentral rolle i Astana etter karrieren, men nå kan det se ut til at større oppgaver kan vente.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere