Vinos takk for sist

Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)

Astana og Liquigas pyntet på sammendraget etter halsbrekkende stunt.

21.05.10 15:31

Med Garmin-Slipstream i front, ventet alle at lokkeduene Rick Flens (Rabobank), Juri Krivtsov (AG2R – La Mondiale) og Olivier Kaisen (Omega Pharma-Lotto) skulle bli spist opp av hovedfeltet også.

Det ble de også, men samtidig begynte en utstrakt støting fra front av hovedfeltet. Først angrep Francesco Failli (Acqua&Sapone) med i underkant av 14 kilometer til målgangen i Porto Recanti.

Deretter tok Alessandro Bisolti (CSF-Colnago), Marco Pinotti (HTC-Columbia) og Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Telecom) seg opp til Failli.

Kapteinene angrep
Men så sprakk idyllen oppover det som i utgangspunktet så ut som en rimelig harmløs 3,5 kilometer lang bakke med en gjennomsnittlig stigningsgrad på 4,5 prosent.

Fra hovedfeltet angrep nemlig storkanoner som Alexandre Vinokourov (Astana), Ivan Basso (Liquigas), Vicenzo Nibali (Liquigas), Damiano Cunego (Lampre), Michele Scarponi (Androni Giocattoli), Stefano Garzelli (Acqua&Sapone), klassikerspesialisten Filippo Pozzato (Team Katusja) og Jerome Pineau (Quick Step).

Les også: Du tror det ikke før du leser det

Kort oppsummert: Omtrent samtlige av sammenlagtrytterne som blødde stort tidsmessig da et 56 mannsbrudd fikk gå uhindret i brudd under onsdagens etappe.

Unntaket var Cadel Evans som ble så irritert at han kom i håndgemeng (!) med Lampre-rytteren Daniel Righi på veien inn mot mål...

Knappet inn i sammendraget
Angrepet fikk Team Sky, Cervélo og Saxo Bank til å mobilisere i front av hovedfeltet i håp om å begrense tidstapet Astana- og Liquigas-kapteinene i sammendraget.

12 mannsbruddet jobbet godt og maktet å holde unna for hovedfeltet på vei inn mot mål. På de siste hundre meterne hadde Vinokourov og Nibali opparbeidet seg en luke, men bakfra jaget Pozzato og Thomas Voeckler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Marco Trovati

Iført den italienske mestertrøya dro Pozzato seieren i havn. Dermed tok også maset etter en hjemlig etappeseier slutt etter den 12.-etappen av årets Giro d’Italia.

Vinokourov & Co. fikk til slutt bare ti sekunder (i tillegg til bonussekunder) ned til Richie Porte i den rosa ledertrøya. Det forandret dermed ikke stort på sammenlagtlista.

Stuntet viste uansett at kampen om å ta igjen det tapte allerede er i gang, og at nær sagt alt kan skje når Giro d’Italia inntar fjellene den siste uka.

Saken oppdateres.

Resultater 12.-etappe:
1. Filippo Pozzato (Team Katusja) 5.15,50
2. Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Telecom) samme tid
3. Jerome Pineau (Quick Step) st
4. Stefano Garzelli (Acqua&Sapone) st
5. Alexandre Vinokourov (Astana) st
6. Vincenzo Nibali (Liquigas-Doimo) st
7. Marco Pinotto (HTC-Columbia) st
8. Michele Scarponi (Androni Giocattoli) st

Sammenlagt:
1. Richie Porte (Aus) Team Saxo Bank 50:46:16
2. David Arroyo Duran (Caisse d'Epargne) +1.42
3. Robert Kiserlovski (Liquigas-Doimo) +1.56
4. Xavier Tondo Volpini (CervéloTestTeam) +3.54
5. Valerio Agnoli (Liquigas-Doimo) +4.41
6. Alexander Efimkin (AG2R La Mondiale) +5.16
7. Linus Gerdemann (Team Milram) +5.34

Vil du vinne en tur til Tour de France? Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag